Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 305 kJ / 3 658 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,24 g |
| Tuky | 55,09 g |
| Vláknina | 62,60 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 3,60 g |
| Sůl | 8,67 g |
| Sacharidy | 641,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory nastrouháme najemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Poté, co vyplavou, je asi 10 minut povaříme.
Krok 2: Mezitím si na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme zelí (pokud nemáte rádi kyselé, propláchněte vodou) a lehce opražíme.
Krok 3: Poté do pánve nasypeme halušky, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Krok 4: Ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 11. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq4k
Moje poznámka
Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rq4k
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 6 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 2 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 3 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 4 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 5 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 5 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Tématické fráze:
halušky se zelím,
dunajské vlny se zakysanou smetanou,
hakusky,
halusky se zelim recept,
domaci halusky se zakysanou smetanou,
halušky 1,5 kg,
zeli a zakysaná smetana,
zakysana smetana se zelim,
smetanové halušky,
hakusky recept,
bramborove halusky se smetanou,
hakusky recept s zakysanou smetanou,
polévka se zelím kyselym a smetanou,
kyselé zelí se se zakysanou smetanou,
halušky s uzeným se zakysanou smetanou,
strapačky se zakysanou smetanou,
zelí se zakysanou zakysanou smetanou,
zelí se zakysanou zakysanou smetanou,
zelí se zakysanou smetanou,
halusky s listovym špenátem a zakysanou smetanou
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
zelí kysané,
cibule,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
kmín celý,
olej
Komentáře (3)
Reagujem na Vašu poznámočku:
Precestoval som časť Slovenska od Tatier až po Trnavu a zastavoval som sa vo viacerých reštauráciach-salašoch. Chcel som vedieť, ako je to s vajcom v ceste na zemiakové halušky. Za predpokladu, že kuchári sú profesionáli, všetci potvrdili, ze do cesta ide vajce a oni ho tam dávajú.
Takže Vy robíte cesto bez vajca,
profesionáli s vajcom,
väčšina domácností tiež s vajcom.
Klasicky som dala aj údenú slaninu, ona na halušky jednoducho patrí
A ešte jedna poznámočka, do cesta na halušky sa nedávajú vajíčka.
Zjesť sa to dalo, rozdelili sme si s manželom na polovicu, ale dorazili sme to poctivou klasikou