Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika

Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí. Hotová paštika vás svou příjemnou chutí za vaší píli odmění.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez vaření masa a sterilace

50 min (50 min příprava, bez vaření masa a sterilace)

8. 1. 2009 12:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 492 kJ / 4 898 kcal
Bílkoviny378,36 g
Tuky346,88 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 3,98 g
Sodík 1,74 g
Sůl3,97 g
Sacharidy60,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevíte-li si rady se solením, zvažte směs před přidáním polévky a na každé kilo dejte max. 17-20 g soli.

Pokud do paštiky nepřidáme tu trochu polévky, po zavaření je to spíš taková paštika ke krájení. Koření smíchám podle naší chuti, ale nikdy nesmí chybět mletý hřebíček.

Po otevření to pak zavoní celou místností.....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

12. 1. 2009 22:21

Tak už zavařuju,jsem zvědavá jak to dopadne,ale věřím že dobře,když jsem si s tím dala práci že jo:-?:-D:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2009 14:19

Jiřko, dej pak vědět, držím palce, ale já ji vyzkouším, ikdyby nevím co bylo, jen teď nemám potřebné ingredience;-)

cathleen cathleen

12. 1. 2009 14:14

Jiřinko, asi jako když kořeníte sekanou. Nějakou míru v oku jistě máte. Jen toho mletého hřebíčku fakt víc, však očichávejte a třeba i ochutnejte.:-)
Už jsem i psala, že se hodí také koření na mletá masa, to je základ. Pak muškátový oříšek a květ a ten hřebíček....Každá naše paštika chutná trošínku jinak, ale každá je výborná:yes:

Jikotka Jikotka

12. 1. 2009 12:19

Chystám se udělat paštiku,našla jsem i stránku s kořením,ale nevím kolik jednotlivých koření mám do směsi dát aby to k něčemu bylo:-!:-p:-!cathleen,recept láká,chtěla bych aby se mi povedl:-p:-8

Marta Marta

8. 1. 2009 15:29

super :yes:, jsem ráda, že jí sem někdo dal, určitě se nebude příliš lišit od té naší a opravdu božsky voní :-p

Jikotka Jikotka

8. 1. 2009 14:46

Taky to zkusím i když jsem žádné maso nikdy nezavařovala:-(:-O.Už si to tisknu:yes::-8

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 1. 2009 14:06

:-p:yes:

spagetka spagetka

8. 1. 2009 13:49

To vypadá hodně zajímavě ;-, taky se mrknu po tom koření a vyzkouším :yes:

cathleen cathleen

8. 1. 2009 13:27

Zapomněla jsem ve výčtu na muškátový oříšek i květ....
A mrkni sem:http://www.koreni.cz/detail.php?pid=243

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 1. 2009 13:11

No, víš, cathleen, tys do receptu nenapsala to koření, tak fajn, že je tady k tomu nějaký komentář. Třeba ten hřebíček by mne vůbec nenapadl, je vlastně až v dovětku receptu. Tak fajn, mrknu se v Hyperce na to paštikové koření, ale včera jsem tam zrovna hledala jalovec, si říkám, takový velký supermarket a co myslíš? Kulové!:no: A toho paštikového bych si všimla, už proto, že jsem to nikdy neslyšela.Ale aspoň, že vím, že se to dá nějak nahradit kořením do mletých mas. Díky.:-)

Bibinka Bibinka

8. 1. 2009 12:51

cathllen,také si každý rok dělám prášek, ale z hlívy ústřičné;-)protože je silně antikarcinogenní(fuj to je slovo):-Oblízko nás jí pěstují, tak si jí na konci sezony koupím hodně a čaruju;-) nejraději bych jí dávala do všeho, snad i do buchet:-D:-))jsme na ní úplně ulítlí:-!

cathleen cathleen

8. 1. 2009 12:42

Nee, se mnou ne, Jani.
A paštikové koření se dá jednak koupit, moc se mu podobá koření na mletá masa a jen tak, z hlavy, aniž bych nahlížela do svých zásob: dávám pepř, papriku, zázvor, majoránku, hřebíček, i ždibec nového koření, vše samozřejmě mleté.
Solím víc, sůl se pak vsákne do masa. Vlastně nejlepší je vzít si k dodělávání paštiky třeba trochu vína, pak se nebojím solit a kořenit:-D:-D:-D Manža po ochutnání směsi vždy sýčkuje, že to bude moc slané a kořeněné, ale nikdy se to nestalo:yes:
Paštiku dělám každý rok a z té staré mi už zbyla jen jedna sklínka - experiment, kde jsem kromě koření přidala mnou vyrobený prášek z hub;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 1. 2009 12:32

No, ještě vlastně dotaz..co je to paštikové koření? Nejsem si jistá, že bych ho někde viděla a dá se to něčím nahradit?:-O

zizala zizala (moderátorka)

8. 1. 2009 12:32

Moji rodiče vždycky část jater nakrájeli na kostičky a orestovali na cibulce a pak vmíchali k ostatnímu. Domácí paštika je super!!:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 1. 2009 12:31

No, tak to si hned dávám do oblíbených a moooc děkuji cathleen za receptík:yes::-)Teď si nejsem jistá, to s tebou jsem mluvila o té paštice, jak si říkala, že se musíš zeptat mamky?:-O Hlava děravá, jsem já, ale opravdu moc díky!!!!:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: játrová paštika nejlepší játrova domácí paštika játrová paštika recept nejlepší játrová paštika recept na játrovou paštiku zavarovani pastiky koření do domácí játrové paštiky paštika recept jatrova pastika zavařování domácí paštiky zavařování paštiky v troubě paštika játrová játrová paštika recepty koření do paštiky domácí játrová paštika návod na domácí paštiku nejlepší játrová domácí paštika bez vajec paštikové koření paštika recept jak zavarit domaci pastiku

Suroviny: maso vepřové, játra, sádlo, vejce, cibule, sůl, koření paštikové

TopRecepty.cz

Játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR4l