Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda do 10 minut

Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí příjemně oživí. Podle tohoto receptu je uvařená do 10 minut!

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

25. 7. 2013 21:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 531 kJ / 1 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy450,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem jednu várku marmelády ochutila skořicí a hřebíčkem. Dala jsem do 100 ml vody povařit 1 celou skořici s 10 hřebíčky. Vývar jsem nechala zredukovat na 50 ml, přidala jsem ho do šťávy a pak dále pokračovala dle postupu.

Tento recept na pikantní marmeládu plnou vitamínů (je to opravdu jen chvilka vaření) mám od zdejší kuchařinky Rebeky, za což jí velice děkuji!

Měla jsem 4,5 l šťávy, vařila jsem po 500 ml dávkách a hotová marmeláda byla do 45 minut nádherně tuhá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 7. 2014 19:14

Letos byl červený rybíz zralý o něco dříve,než loni a byla slušná úroda.Marmeládu jsem dělala z 5litrů vylisované šťávy,nevařila jsem to po půllitrových dávkách,ale po celém litru.
Jen jsem si neuvědomila,že když mám větší dávku šťávy,tak také musím přidat o jednu"dávku"minut při vaření navíc:-8
Takže jsem vše druhý den vařila s přidáním kyseliny citronové znova a velice jsem si oddychla,když marmeláda ve sklenicích po půlhodině začala houstnout:-*
Až jsem měla všechno hotové,musela jsem to zapít cca 400ml sladkokyselé okurkové vody a na marmeládu se nejspíš podívám až při slepování lineckého cukroví;-):-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 7. 2013 10:10

rozmarynaH:Marcelko,škoda,že nebydlíš blíže:-SPřijela bych Tě"vyžrat";-):-DU nás je velká spotřeba.Nepoužívám ji na sladko(kromě lineckého)ale hlavně do omáček a pod maso:-p


Valentyna238:Marmeláda je jistě krásně voňavoučká:-*Ale,jak píšeš,těch pektinů tam bylo o trošku méně a ještě ta tekutina(rum)tak to bylo v závěru o něco řidší:-)To Ti už více neztuhne.Já osobně žádné zkušenosti s Gelafixem nemám,nepoužívám ho.Ale tady by to teda asi příště chtělo přidat:-)Jinak díky moc za vyzkoušení:yes:Potěšilo mě to:-K
Všem děkuji za komentíky i hodnocení:-K:-K

planeta

29. 7. 2013 11:45

:yes::yes::yes:

Valentyna238

28. 7. 2013 21:51

Zdravím! Marmeládu jsem včera dělala (včetně rumu a hřebíčku, skořici jsem doma neměla) a chuťově je nepřekonatelná! Bohužel je poněkud řidší, ale to je tím, že jsem rybíz zpracovávala na odšťavňovači a i když jsem ten "odpad" ještě vymačkala přes plátno do získané šťávy, přeci jen těch pektinů se slupek a šťopek se tam asi tolik nedostalo...Proto příště budu dělat s Gelfixem.Uvidíme, třeba do zimy ještě trochu ztuhne;-)Jinak je báječná, děkuji za recept:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

27. 7. 2013 07:57

Aničko, krásná marmeláda. Já už jsem letos nadělala tolik marmelád, že bych si klidně mohla otevřít krámek "U marmeládové Marcelky":-D:-D Z červeného rybízu mě ještě čeká, protože ten náš "stachanovec" bude mít nejméně 15 kg rybízu. No, nevím, nevím, co s ním udělám. Rybízová je fakt výborná:yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 7. 2013 22:22

AniCiz:Aninko,já jsem ještě marmeládu z ničeho jiného,než z rybízu nedělala,tak opravdu nevím:-8Ale šla jsem do google a koukni,co mi tady mimo jiné vyběhlo-receptík od naší Jiřinky Jikotky:-))http://www.toprecepty.cz/recept/6197-dzem-z-josty/
Já už jsem z Topreceptů dělala dva druhy rybízové marmelády,všechny jsou fajn,ale tady tahle je opravdu"blesková":yes::yes:
Všem děkuji:-K:-K

yanull yanull

26. 7. 2013 08:49

Aničko, parádní marmeláda, mně ji vaří dodnes mamka, má ji také velmi dobrou, já snad půjdu udělat linecké těsto, jak jsi ve mně probudila chutě ;-):-):-p:-K:yes: +8. bodík k Tobě na cestě ;-)

tejaja tejaja

26. 7. 2013 07:27

AniCiz: Išlo :-D;-)

AniCiz

26. 7. 2013 06:08

:yes::-*parádní,z josty by to asi nešlo,že?:-S :-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 7. 2013 21:34

rebeka:Naděnko ještě jednou velké díky,jak za skvělý receptík:-p:-*tak i za telefonickou navigaci:-))Já jsem vážně měla u té první várky pořádně nahnáno:-8Na tom talířku to nechtělo vůbec tuhnout:-)Ty zbývající várky jsem už zrovna lila do skleniček bez zkoušení;-)a jsou všechny super:yes:Není nad rodinné recepty:-K:-K:-K
Já jsem do té poslední ještě přidala skořicovo-hřebíčkový odvar a tu budu používat do pikantních masových šťáviček;-)Však mě znáš:-D

Děvčata moc díky za milý koment i hodnocení:-K:-K

Bibinka Bibinka

25. 7. 2013 21:26

Aninko, pěkná a rychlá marmeláda, máš to moc pěkně nafocené s tím postupem:-K Dávám ti 3.bod:yes:

senky senky

25. 7. 2013 21:24

Nádhera:yes::yes: a v kombinaci s voňavým vánočním lineckým:-*:-*:-)
Ani, umíš:yes::yes: a na recepty od Nadi je vždycky super spoleh:yes::yes::-K

rebeka rebeka

25. 7. 2013 21:16

Aninko, je mi ctí dát 1. bodík, jinou nedělám, tento recept mám od manželovy maminky, ta od své, ta od své... takže je to starý rodinný recept, který nikdy nezklamal;-):-K:yes::yes:
a tak krásný fotopostup a nádherné fotky jako ty, to bych nesvedla;-)
parádní ji máš, Anni:-K:-)
jsem ráda, že se to "po telefonu" nakonec povedlo, a jak vidnio, skvěle:yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízová marmeláda co delat kdyz neztuhne marmelada rychlá rybízová marmeláda když neztuhne marmeláda rybízová marmeláda s gelfixem rybízový džem rybízová mar mlýnek na marmeládu rychlá marmeláda odšťavňovací mlýnek na rybíz rybizova marmelada recept rychlá marmeláda z rybízu rychlá rybízová šťáva výborná rybízová marmeláda co dělat když marmeláda neztuhne mlýnek na rybíz domácí rybízová marmeláda rybizova marmelada se skorici vaření rybízové marmelády rybizova marmelada video

Suroviny: rybíz červený, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda do 10 minut

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oly