Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinovaný ostružinový pohár

Pokud máte rádi poháry, vyzkoušejte tento recept a připravte si gratinovaný pohár s ostružinami. Lehký dezert pro podzimní chvíle si jistě vychutnáte i díky horkému roztavenému karamelu.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

31. 8. 2013 16:57

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie2 093 kJ / 500 kcal
Bílkoviny33,10 g
Tuky33,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lze použít jakékoliv jiné ovoce, zejména bobulové ( maliny, rybíz, jahody), dobrá bude určitě arónie, muchovník a třeba i větší nakyslé ovoce nakrájené na kousky.

Můžu vám s klidným svědomím říct, že to je něco úžasně dobrého a rychlého. A z dostupných surovin si pochutnáte jako v luxusní restauraci :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 8. 2022 09:01

:-)<3:yes::yes: nádhera :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 2. 2020 21:16

1974andrea: Jo a ty mističky budou perfektní na suflé. Mám jeden takový pařížský recept, našla jsem ho založený v kuchařské knize, recept je od jedné stařičké Francouzsky. Musím ho konečně vyzkoušet.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 2. 2020 21:03

1974andrea: Měla jsem jen malou chvilku na zapečení !Mančaft stál v kuchyni, v rukou lžičky.... ;-) Takže cukr probublal a bylo. Nenechala jsem ho úplně do krusty, jen trošku rozpustit. Nevěděla jsem, co to mascarpone udělá! A od rána mi v míse zůstal zbytek šlehačky, tak jsem ho přidala pro focení.

1974andrea 1974andrea

15. 2. 2020 20:45

Veronika.Hrozna: Takže konečně zrealizováno v nových mističkách :yes:;-) A mělas tam tu křupavou krustu, když jsi na to dala ještě šlehačku? Maliny miluju, ale nějak se jim u nás nedaří. :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2020 22:44

1974andrea: Dva zmizely, vteřinu po vytažení z trouby.:-O Můj jsem dozdobila ještě šlehačkou a jahodou na vrch, místo zakysané smetany, jsem dala Mascarpone, zapomněla jsem ji koupit, moc dobré , všem chutnalo. Lahoda! <3:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2020 19:26

1974andrea: Udělám s malinami! <3 To víš očka mám šilhavá, když vidím, takovou hromádku ňamky ! A vidím ostružinku velikosti pingpongového míče! :-D:-D:-D

1974andrea 1974andrea

8. 2. 2020 17:21

Veronika.Hrozna: Verčo, vždyť vidíš, jak je velká ta ostružina :-D To je přesně porce pro mě ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2020 14:12

Eja57:Na fotce ty misticky maji na pohled velikost detskeho kybliku na piskovisti! :-D
Ve skutecnosti , je to velikost jednohubky.:-O;-( Myslela jsem, ze maji dve velikosti a totalne vyzmatkovala personal v Ikea. :-(:-(:-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 2. 2020 19:01

Moc hodná, že si poslala link. Já už jsem na Ikeu docela zanevřela,/ davy okukujících :-/// mě tak moc iritují, že jsem tam byla naposled v prosinci a to tam bylo Boží dopuštění ! Takže mají, mám ověřeno, vypravím se na pochod Ikeou s přitisknutými pažemi k tělu, ukořistím hrníčky a na delší dobu mám vystaráno! :-//

Eja57 Eja57

6. 2. 2020 17:22

Merylas: :yes::yes::-K

Merylas Merylas (moderátorka)

6. 2. 2020 17:16

1974andrea 1974andrea

3. 2. 2020 20:43

Veronika.Hrozna: Vždyť nemusí být skleněné, můžeš použít třeba keramické

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2020 19:51

1974andrea: Nemám takové hluboké mističky do trouby, ale někde se poohlédnu! Snad v nějakém e-shopu. Vím, že už tyto věci přestali prodávat, měla jsem obdélníkové 3 vázy a dvě jsem rozbila, už je nelze dokoupit.

1974andrea 1974andrea

3. 2. 2020 11:57

Veronika.Hrozna: Verčo, díky. Ty mističky už mám fakt dost dlouho, ale tuším, že jsem je kdysi kupovala v Ikee. Dnes už je tam, předpokládám, mít nebudou ;-) A jíst to můžeš hned, jak ti zchladne povrch, krusta. Pod gril se to dává opravdu jen na chvilku, aby se udělala z cukru krusta nebo pokud máš flambovací pistoli, použij ji.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2020 08:44

1974andrea: Velmi hezký recept ! Ty mističky na zapékání, jsou velmi krásné ! Kde se něco takového, dá koupit? Po upečení vychladit v lednici , nebo podávat horké ???

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: minidezerty recepty ostružinový pohár minidezerty recept recept na minidezerty recepty na minidezerty recepty na minidezerty pohár z ostružin keramika nápady pro začátečníky inspirace gratinovany cukr slané minidezerty recepty recepty minidezerty sladké mlsání ostružinový koláč recept na pohár malé pohárky recepty ostružinový pohár ostruzinove pohary ostružinovi pohar zapékací misky keramické malé recepty a napady gratinovaný dezert recept

Suroviny: ostružiny, tvaroh, smetana zakysaná, cukr moučkový, esence vanilková, cukr hnědý

TopRecepty.cz

Gratinovaný ostružinový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzJz