Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražený pečený čaj

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

17. 9. 2013 21:25

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 747 kJ / 3 286 kcal
Bílkoviny2,28 g
Tuky3,16 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy804,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použít lze jakékoli další ovoce - maliny, borůvky, švestky, slívy, nektarinky, i oloupaný pomeranč a mandarinky. Pokud máte rádi kyselé, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu. Já použila jahody a ostružiny zamrazené.

Čaj lze samozřejmě i klasicky zavařit do sklenic.

Tip: zkuste dát lžičku pečeného čaje do panáka vodky nebo slivovice .-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mmm

18. 9. 2013 13:28

Rádo se stalo. O nic jiného nešlo.

spagetka spagetka

18. 9. 2013 13:25

mmm:Děkujeme za rady, ale fakt si každý musí vybrat dle svého ;-);-);-)

tejaja tejaja

18. 9. 2013 13:24

mmm: prosím, nechajte to na ľuďoch, nech si každý vyberie, nápad je to výborný.:yes:

mmm

18. 9. 2013 13:17

Sklínky s trochou vody dám na plech a ke konci pečení je šoupnu do trouby k pekáči s ovocem a mám vypařeno za jedny peníze. Vymývám i nádoby do mrazáku, hlavně abych je zbavila pachů či vůní.

tejaja tejaja

18. 9. 2013 13:12

V mojom prípade by som veľmi nešpekulovala, ono to závisí od toho, čoho mám viac, či prázdnych fľaštičiek alebo miesta v mrazáku. V mojom prípade mrazák narvaný na prasknutie, aj ten nad chladničkou, takže by zvíťazili fľaštičky.:-D:-D:-D
Ale nič by som nesterilizovala. Horúce z rúry by som dala do fľaštičiek, ihneď uzavrela a otočila hore dnom.
Inak pri zaváraní fľaše umývam teplou vodou s Jarou a vypláchnem tiež horúcou vodou, nechám otiecť a je to. Nič nevyparujem, baktérie sú vo vzduchu, sú okmžite naspäť vo fľaši ;-)
Ale recept sa mi páči, pretože ako píše spagetka, ide o variabilitu, každý je na tom inak, tak nech má možnosť si vybrať. A mraziť tento čaj, to ešte nikoho nenapadlo, takže Danielka :yes: máš bod, výborný nápad. :yes:;-)

spagetka spagetka

18. 9. 2013 12:57

mmm:autorka i přemýšlí a počítá taktéž. Konkrétně horká voda, kterou spotřebujeme na severu čech, je jedna z nejdražších v republice. Takže rozhodně ušetříme, dáme-li do mrazáku a nevím, oč jde. Dyk je to o variabilitě receptů, proto jsou zajímavé. Osobně do mražáku nic nevymývám, ani tvořítka na led - jen vytřu. Ušetřím místo, kterého moc nemám. Něco jiného je, vypařit pořádně sklenice na zavařeniny. Také přemýšlím.

mmm

18. 9. 2013 12:41

Jaké zavařování, vždyť se to stejně peče. A vymýt skleničky není o moc náročnější, než vymýt kelímky. Ale když je velký mrazák a není co do něj, tak co by ne, souhlas. Jen se snažím při práci i přemýšlet.

spagetka spagetka

18. 9. 2013 12:03

danielle72: autorka už neví roupama, co dělat :-(:-D:-D:-D, ale když si to představím, ;-):-p:yes::yes:. Spíš bych se asi přimlouvala za červený

Inka1 Inka1

18. 9. 2013 12:02

Skvělý nápad. Taky mě to štve zavařovat:-// Takže mrazák je ideální řešení ;-):yes:

danielle72 danielle72

18. 9. 2013 11:51

spagetka: Ano, Špagetko, přesně tak to autorka myslela;-). A taky ne každého baví mýt sklenice a zavařovat, nebo na to prostě jen nemá čas. Takže šup do mrazáku a je hotovo :-)
Teď přemýšlím jak by to asi chutnalo zalité suchým horkým červeným nebo bílým vínem... :-p

spagetka spagetka

18. 9. 2013 10:41

mmm:Protože je to obměna uchování nadůrody ovoce a úspora místa oproti sklenicím, co když mám plnou špajzku, ale prázdný mražák a až se zima zeptá, je ti zima, chceš čajík, jukni do mražáku .....;-);-);-)
Líbí :-p:-p:yes::yes:

mmm

18. 9. 2013 10:38

Nechápu proč mrazit a spotřebovávat tak další energii, když už to mám jednou horké, tak do sklenic a uklidit...

danielle72 danielle72

18. 9. 2013 08:28

fb.lib: Jasně že lze bez tresti - s vanilkovým luskem a rumem ;-)

fb.lib fb.lib

17. 9. 2013 23:30

Skvělý recept až na tu tresť.Tu bych zrušil.Čajík mě láká a určitě vyzkouším.:yes:;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj z broskví pečený čaj ze zmraženého ovoce pečený čaj z mraženého ovoce pečený čaj pečený čaj z broskví recept pečený čaj recept peceny caj s broskvi pečený čaj broskve jak zavařit pečeny čaj peceny caj z pekarny zavařování pečeného čaje malinový pečený čaj recept rybízový pečený čaj boruvkovy peceny caj recept peceny rybizovy caj pečený čaj top recepty pečený jahodový caj uchování jablek přes zimu uchování broskví mrazeny caj

Suroviny: broskve, ostružiny, jahody, jablko, skořice, skořice celá, koření hřebíček, cukr, cukr vanilkový, tresť rumová, tresť vanilková, voda

TopRecepty.cz

Mražený pečený čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZwK