Anglické fašírky v omáčke – faggots

Mleté maso Doba přípravy: 90 min 16 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 90 min 16 názorů

Suroviny 12 fasirok

500 g bůčku
100 g uzené Oravska slanina
100 g vepřova jatra
100 g vepřové srdce
1 PL nasekaný tymián
12 ks šalvějových lístků
2 lžičky čerstvě umletého pepř
1/2 lžičky soli
1 menší nasekaná cibule
trochu muškátového oříšku
50 g strouhanka
100 ml plnotučné mléko
200 g tukové blány
Na omáčku:
2 cibule
3 lžíce olej
ořech másla
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce balsamikového octa
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
500 ml hovězího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso, slaninu a vnutornosti pomelieme.

  2. Maslo roztopime a orestujeme na nom do makka cibulu + salviu a tymian.

  3. K mletemu masu pridame orestovanu cibulu s bylinkami spolu s vypekom.

  4. Maso posypeme solou, korenim, muskatovym orechom, pridame struhanku a vlejeme mlieko.

  5. Rukami dokladne dokladne vymiesame maso, az s na nam vsetko krasne spoji do kompaktnej hmoty.

  6. Urobime gulky velke ako tenisove lopticky. a obalime ich v kuskoch tukovej blany , alebo tenulinkych platoch slaniny.

  7. Na panvici rozohrejeme olej a zo vsetkych stran na nom opecieme gulky, aby sa na nich tuk uzavrel. Prelozime ich do pekaca.

  8. Ideme si urobit omacku.

  9. Vo vypeku po opekani fasirok, roztopime maslo a opecieme na nom do makka nasekanu cibulu.

  10. Pridame cukor, premiesame ho a zalejeme octom…nechame restovat, kym sa ocot nevypari….otvorte si okno, lebo to ide strasne do nosa.

  11. Pridame hladku muku a dobre ju orestujeme…nenechajte ju pripralit. Vsetko nakoniec zalejeme vyvarom a preslahame. Pridame mlete korenie a ak treba sol. Ja som mala ten ocot velmi nevyrazny, tak som este priliala podla svojej chuti.

  12. Touto omackou zalejeme fasirky …mali by byt ponorene do dvoch tretin, ak mate omacky malo dolejte este trochou vyvaru, alebo horucou vodou.

  13. Dame piect do vyhriatej rury prikryte alobaloml Pecieme cca hodinu na 180°C.

  14. Po tomto case, dajme dolu alobal a zapekajme nejakych 20 minut. Ja som nepiekla v trube, ale v remoske a nezdalo sa mi zeby som musela zapekat, takze tuto cast som vynechala. Omacka je tmavohneda a vynikajuca.

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=558

Komentáře k receptu Anglické fašírky v omáčke – faggots

Předchozí 1 2

Tématické fráze: co je fašírka fasirky s omackou fašírky zeleninové fašírky tuk v anglic.jazyku co je anglický z vnitřností omacka ku fasirkam recepty v anglickém jazyce zeleninová fašírka ryby v vnutornosti jidlo fasirky angliccké fašírky top fasirky