Suroviny
Porce: 50 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 406 kJ / 3 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,38 g |
Tuky | 184,82 g |
Vláknina | 10,83 g |
Cholesterol | 485 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 311,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechy s chutí hřebíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKrE
Moje poznámka
Ořechy s chutí hřebíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKrE
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 50 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 55 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
formičkové cukroví,
ořechy né do formiček,
prodej vlaskych orechu,
ořechove curovi,
staré formičky,
maso orechy a hrebicek,
formickove testa orechy,
formickove testo,
co ze starých formiček,
www tescoma s chuti.cz recepty medu a ořechú,
tescoma s chuti orechove kolacky,
curoví ořechy,
teskoma s chuti c.z,
prodej starych formicek,
tescoma s chutí recept 11.7.2018,
tescoma s chuti recepty ze vcerejska,
tescoma silikonove formy na ořechy,
ořechove curovi - ořechy,
majka57,
formičkové rohlíčky s čokoládovým krémem
Suroviny:
mouka hladká,
koření hřebíček,
mandle mleté,
máslo,
med,
cukr třtinový,
máslo,
cukr moučkový,
piškoty,
amaretto
Komentáře (35)
Když ale u "formičkového" občas tento problém nastane, nechám vychladnout, pak dám na chvilku do horké trouby (nebo vzhůru nohama pod gril) a pak už to obvykle jde skoro samo. STEJNĚ VYKLÁPÍM CHLEBÍČKY či srnčí hřbety
tejaja: Absolútne súhlasím, lebo ja som v živote žiadnu formičku nevymazávala. Ja som ale cesto - na akékoľvek podobné pečivo - nechala zamiesené v chlade aj 3-7 dní a hlavne som ho dávala do formičiek studené a namočené - len spodnú časť - do hrubej múky. Pred pečením som celý plech "vyhodila" na balkón chladiť. Po upečení tiež dosť rýchlo šup-šup von z formičiek. Po skončení celého pečenia som všetky formičky nasypala do veľkej misy, do saponátového kúpeľa, nechala som odmočiť a pekne jednu po druhej poumývať, dobre opláchnuť, šup na plech do teplej rúry, kde sa do rána vysušili.
Všetkým želám ešte pekné pečenie
A silikon? ten prostě nemůžu
Ale ty teflonové vypadají dobře
už som Vám odpísala, ale nevšimla som si predchádzajúci príspevok - maslom nemazať ale iným tukom rozpusteným,
ale formičky ak nie sú dobre natreté, potom sa prichytí cesto - cesto po upečení musíte ihneď vyklopiť
a skúste ešte taký starý recept - dajte formičky prázdne, dobre vypiecť do rúry a neumyte ich jarom - prostried. na umývanie riadu, lebo aj vtedy sa formičky lepia
Ja, už mám formičky vypečené - napr. medvedie labky už ani nemastím ale pečiem v suchým nevymast.formičkách
Majka8:
ak sa nedarí vyklopiť cesto z formičky - potom je vychladnuté
musíte ich vyberať teplé až horúce z formy
ak formičky nie sú už vypečené/t.j. viac krát použité, tak ich natrite pierkom/vymažte roztopeným tukom/smetol, palmarín, hera, maslom radšej nie....
po použití formičky treba len umyť v teplej vode bez použitia čistiacich prostriedkov!!!!
/jar, pur... a nechať usušiť a odložiť