Linecké cukroví od Brunky
Na sváteční vánoční tabuli nikdy nesmí chybět mezi cukrovím oblíbené linecké. Krásně vláčné cukroví, spojené marmeládou, se v ústech lehce rozplyne, vykouzlí úsměv na tváří a zpříjemní svátky klidu a míru.
Suroviny pro 4 dávky
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 823 kJ / 7 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,04 g |
Tuky | 403,40 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 914,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo včas vyndáme z lednice a necháme změknout.
Krok 2: Mouku a cukr moučka prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Vyválíme těsto silné asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary, které klademe na připravený plech.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut do růžova.
Krok 6: Vychladlé cukroví slepíme marmeládou.
Zveřejněno 10. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Moje poznámka
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 21 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 22 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 5 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 7 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 7 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 8 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 8 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 9 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 10 hodinami
Tématické fráze:
linecke teplota,
připálené cukroví,
lineké těsto,
linecké cukroví teplota,
teplota trouby linecke,
linecké teplota trouby,
linecké cukroví teplota pečení,
teplota trouby na linecké,
lineké cukroví,
na jakou teplotu péct linecké cukroví,
na jakou teplotu se pece linecke cukrovi,
pří jaké teplotě se peče linecké,
linecké cukroví teplota trouby,
linecke podle stupky,
teplota na linecké,
vanocni cukrovi teplota trouby,
sana vlastní sestra másla,
teplota pečení lineckého těsta,
linecké cukroví podle stupky,
na jakou teplotu pect linecké
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
marmeláda
Komentáře (33)
Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
Já peču podle Stupky a nejen linecké.
Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar
když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K
zdravím. JaGa
Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky
ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV
A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere
Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla
a 3 mm to by mě hezky blaflo