Linecké cukroví od Brunky
Na sváteční vánoční tabuli nikdy nesmí chybět mezi cukrovím oblíbené linecké. Krásně vláčné cukroví, spojené marmeládou, se v ústech lehce rozplyne, vykouzlí úsměv na tváří a zpříjemní svátky klidu a míru.
Suroviny pro 4 dávky
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 823 kJ / 7 845 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 126,04 g | 
| Tuky | 403,40 g | 
| Vláknina | 25,20 g | 
| Cholesterol | 1,70 g | 
| Sodík | 782 mg | 
| Sůl | 1,96 g | 
| Sacharidy | 914,96 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Máslo včas vyndáme z lednice a necháme změknout.
	Krok 2: Mouku a cukr moučka prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
	Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
	Krok 4: Vyválíme těsto silné asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary, které klademe na připravený plech.
	Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut do růžova.
	Krok 6: Vychladlé cukroví slepíme marmeládou.
Zveřejněno 10. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Moje poznámka
					
				
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 30 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 40 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							linecke teplota, 
						
						
							připálené cukroví, 
						
						
							lineké těsto, 
						
						
							linecké cukroví teplota, 
						
						
							teplota trouby linecke, 
						
						
							linecké teplota trouby, 
						
						
							linecké cukroví teplota pečení, 
						
						
							teplota trouby na linecké, 
						
						
							lineké cukroví, 
						
						
							na jakou teplotu péct linecké cukroví, 
						
						
							na jakou teplotu se pece linecke cukrovi, 
						
						
							pří jaké teplotě se peče linecké, 
						
						
							linecké cukroví teplota trouby, 
						
						
							linecke podle stupky, 
						
						
							teplota na linecké, 
						
						
							vanocni cukrovi teplota trouby, 
						
						
							sana vlastní sestra másla, 
						
						
							teplota pečení lineckého těsta, 
						
						
							linecké cukroví podle stupky, 
						
						
							na jakou teplotu pect linecké
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							marmeláda
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (36)
Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
Já peču podle Stupky a nejen linecké.
Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar
když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K
zdravím. JaGa
Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky
ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV
A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere
Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla
a 3 mm to by mě hezky blaflo