Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví křehké

V oblíbenosti z druhu cukroví pečeného na Vánoce je zrovna linecké cukroví na jedné z nejvyšších příček. Křehké těsto ovoněné rumem vykrájeno do libovolných tvarů, které následně spojí pikantní marmeláda. A může se i namočit do čokolády.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení těsta.

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta.)

12. 12. 2013 11:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 653 kJ / 2 785 kcal
Bílkoviny45,54 g
Tuky144,98 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy320,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukroví slepuji ještě ten den, co je upeču - do druhého dne zkřehnou (dělá to ten rum).

Posílám odkaz na špendlíky, ze kterých si dělám marmeládu.http://mebio.cz/clanky/303-spendliky-ovoce-z-cest

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

5. 12. 2021 20:16

Zastera:
Už moc nepeču..., ale dříve jsem zadělávalo lineckého asi 2kg a v lednici vydrželo v pořádku, při postupném ubírání na různé druhy, pár týdnů až doposledka :-)
Edit
Dajda, jakpak by mohlo toto linecké chutnat divně:-O
Chyba bude jinde..., že by citron stříknutý nějakým smrdutým svinstvem:-?8-(

Dajda Dajda

5. 12. 2021 20:10

Zastera: Linecké těsto se normálně do lednice dává, je to spíš k jeho prospěchu. Divně Vám cukroví asi chutná proto, že je úplně čerstvé. Musí se proležet. Ostatně vyhodit ho můžete vždycky, ne? ;-)

Zastera

5. 12. 2021 20:03

Ahoj holky. Je problém, že jsem měla těsto 2 dny v lednici? Cukroví chutná divně nebo se to spraví ještě? Už je mám promazané, peču poprvé tak nevím :-D děkuju za radu

ministrposu

21. 10. 2017 20:11

:-K

kustka kustka

18. 12. 2016 09:34

Irena P.: To jsem moc ráda;-)

Irena P.

17. 12. 2016 19:25

Skvělý recept, rumu jsem dala asi trochu víc, ale manžel chválí ;) :yes:

Majka8

13. 12. 2013 01:51

Slepovala jsem vlastním domácím džemem a taky rebarborovým co tu byl na topkách,nejprve jsem neměla odvahu,barva není nejhezčí,ale jsou nejchutnější...zítra mrknu od koho jsem otiskla,teď se mně nechce hledat,ale mohu jen doporučit,dávám i do buchet a jsou první pryč.

kustka kustka

12. 12. 2013 18:28

Jana Remkova:děkuji moc.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 12. 2013 16:58

Jani, nádhera :-)

jarda Kadic jarda Kadic

12. 12. 2013 14:49

Nadi,z pudinků dělám už léta,jak přes strojek,tak i vyválené,máme ho skoro nejradši,máš pravdu,že je moc dobré:yes::yes::yes::yes::yes: ale musím udělat i nějaké jiné. Letos už ale končím, mám 7 druhů -na chlapa by to mělo stačit,nebo zblbnu a začnu se líčit a malovat:-)):-)):-)):-)):-?:-)):-))

Nadja Nadja

12. 12. 2013 14:32

jarda Kadic: toto 3-2-1 je klasické linecké těsto, já raději dělám s pudinkovým práškem (Slepované koláčky)- vyzkoušej :-p
Špagi - všechno se musí zužitkovat a ty připečené kousky jsou nejlepší :-D

spagetka spagetka

12. 12. 2013 12:31

rihana: nesmíš to zas brát podle fota doslova, i fotka zkresluje.
Mám taktéž totožný recept podle mamky a i babičky, teď jsem upekla jen trošku, do zbytku jsem dala diasladidlo a diamarmeládu. Co si ale budeme povídat, pravý recept ničím nenahradíš ;-);-);-)
Jinak marmeládu mám meruňkovo jahodovo rybízovou :-p
Manžel se hned vrhá na mírně zahnědlé kousky, přece to nevyhodíme, šetříme :-D:-D:-D:-D

jarda Kadic jarda Kadic

12. 12. 2013 12:18

Naprosto stejně peču já.A přesný poměr surovin-3-2-1:yes::yes::yes::yes::yes::yes: marmeládu svoji nemám,ale kupuju v Albertu “lineckou směs“:-p

rihana

12. 12. 2013 12:11

No vidíte, cukroví světlé nádherné ale mně příjde nedopečné. Takže každý podle chuti.

Dana61

12. 12. 2013 11:58

krásné cukrovíčko:yes::-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krehke linecke křehké linecké těsto křehké linecké těsto recept křehké linecké těsto recepty krém do lineckého cukroví křehké cukroví těsto na linecké cukroví top recepty recept na křehké linecké těsto linecké křehké linecke cukrovi linecke těsto křehké klasicke linecke cukrovi nejhezčí cukroví nejchutnejsi linecke cukrovi klasické línecké těsto recepty na křehké linecke linecké cukroví top recepty linecké cukroví albert křehké linecké kolečka recept na krehke linecke

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, rum,

TopRecepty.cz

Linecké cukroví křehké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlQW