

Olejové palačinky
Suroviny 10 kusů - pánev 28cm
- 200 g hladká mouka
- 3 dcl mléka
- 2 dcl vody
- 2 vejce
- špetka soli
- 3/4 dcl oleje
- marmeláda - jakou kdo má rád
- moučkový cukr
- skořice
- šlehačka(nemusí být)
Postup přípravy receptu
Do mísy nalijeme mléko s vodou, přidáme vejce a postupně zašleháváme (nejlépe elektrickým šlehačem) mouku a nakonec zašleháme olej.
Těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout v pokojové teplotě. Olej s moukou se krásně spojí.
Těsto lijeme na rozpálenou - NEMAŠTĚNOU pánev, protože olej je již v těstu.
Palačinky namažeme marmeládou, pocukrujeme moučkovým cukrem, posypeme zlehka skořicí, popřípadě dozdobíme šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Když se palačinka sundavá z pánve,je trochu tužší. Necháme ji na talíři 5 minut odležet(jak smažíme, dáváme na sebe - dojdou) a jsou úžasně vláčné.
Toto množství jsem smažila na dvou pánvích asi 15 minut.