Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedlácké vepřové maso

Máte doma kousek vepřové plece nebo kýty a přemýšlíte, jaký oběd připravit, aby byl vydatný, ale zároveň jednoduchý na přípravu? Vyzkoušejte naše sedlácké vepřové s lečem, fazolkami a žampiony. Pochutná si celá rodina.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 302 kJ /
789 kcal
Bílkoviny66,72 g
Tuky51,80 g
Vláknina6,12 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,30 g
Sacharidy11,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a prudce orestujeme na rozpáleném sádle nebo oleji ze všech stran. Krok 2: Osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka na mírném plameni asi 60 minut. Krok 3: Přidáme nakrájené žampiony a dusíme dalších 10 minut. Krok 4: Nakonec přidáme okapané fazolky, na kostičky nakrájenou slaninu, sterilované lečo, chilli a poprášíme mletou paprikou. Krok 5: Prohřejeme a podáváme. Jako příloha jsou dobré opékané brambory, popřípadě chléb.

TIP: Na co dalšího se hodí zavařené lečo

Zveřejněno 28. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedlácké vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn8R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedlácké vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá to vážně nádherně;-)ukládám:yes:

kustka: Díky, je to fakt dobré ;-)

Ty žampiony je třeba přihodit k masu asi dřív a nejen prohřát.Jinak budou asi tužší,nebo se pletu?

jiska: Určitě ano. Ne zrovna dobře jsem to napsala.

Irule: No, u nás teda taky moc chutnalo:-)

:yes::yes::yes: to vypadá skvěle :-p:-K

Ti sedláci se mají dobře, když jim tak někdo podstrojuje:-)):yes:

Hned jsem na to dostala chuť:-p:yes:

ivulinka::-);-) díky:-)

Jani, tohle sympatické jídlo by nám moc chutnalo:yes:

Pochutnala bych si:-p:-p

magdalenka: Nám taky chutnalo. Já jsem si to udělala s kuřecího prsa a nedávala jsem si slaninu;-)

Tématické fráze:
vepřové maso recepty, recepty z vepřového masa, recepty na vepřové maso, vepřové maso recept, recepty veprove maso, vepřové maso na prudko, recept vepřové maso, maso na prudko, recept na vepřové maso, veprove maso, recepty s vepřového masa, vepřové maso pikok, recept z vepřového masa, vepřové na prudko, sterilizovane veprove maso, recepty z vepřového vepřového masa, co z vepřového masa, rcepty z vepřového masa, recepty z vepřové maso, recepty s vepřovým masem

Suroviny:
kýta vepřová, slanina uzená, olej, žampióny, fazolky zelené, lečo, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, česnek, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu