Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

18. 1. 2014 17:52

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 678 kJ / 2 791 kcal
Bílkoviny60,54 g
Tuky178,68 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 422 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy230,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekla jsem jí ve větší koláčové formě, která je vytvarovaná, jako malé bábovky. Bábovka je jemná, nadýchaná a dobrá. Může se dělat také kynutá, bez prášku do pečiva a dát polovinu kostky, nebo celé sušené droždí.

Italové jí dělají převážně na Vánoce, jako my děláme vánočku ale dělají jí i během roku, taky se tam dá koupit spousta druhů těchto bábovek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

18. 1. 2014 19:18

Udelat panettone je strasne slozita vec, cathleen by to umela vysvetlit urcite lepe, ale zakladem je biga (kvasnicova) a druhym komponentem je polish. Figl je tedy v tom, ze se musi dat dohromady tyto dva komponenty a postupne pridavat mouku a vejce. Mouka se pridava po malych davkach a nakonec se prida maslo a vsechno kandovane ovoce. Celkem se vse zadelava asi ctyrikrat, mezi tim testo musi vzdy znova vykynout, praktiCky to trva 36hodin, zalezi na teplote (mela by byt v zaveru kolem 30°C), jen tak pro informaci na 1kg mouky prijde 6zloutku a 5celych valec. Rozhodne je nezbytny kuchynsky robot, rucne je to skoro nemozne zvladnout. Bibinka, buchticka bude urcite dobra, panettone to rozhodne neni.

casino casino

18. 1. 2014 19:08

1974andrea:
Je to tak, jak píšete... Italky prý nejsou špatné kuchty, a domácí pečení má v It. docela tradici, ale neznám tam nikoho (což samozřejmě není směrodatné) kdo by Panettone pekl doma. Pro pekaře je to před Vánoci záhul, ale především žně:-))

casino casino

18. 1. 2014 18:57

No, pokud nechcete zavdat příčinu k mezinárodnímu incidentu, pak změňte název rcp:-!
Název "Panettone - Italská vánoční bábovka" sám o sobě nelže:-)) ale toto zde má s panetone společný akorát ten název:-((

1974andrea 1974andrea

18. 1. 2014 18:53

Já jsem ji nikdy teda nedělala, ale našla jsem tohle, dokonce 6 etap přípravy, docela časově náročné;-) http://www.youtube.com/watch?v=aEA1Zpeaqg8

zizala zizala (moderátorka)

18. 1. 2014 18:41

Tahle bábovka je určitě moc dobrá:-p, ale není to panettone ani omylem. Panettone neexistuje bez másla, droždí a musí dlouho a pomalu kynout, tím je jedinečná. Ten tvar bych Ti odpustila, sehnat formu na panettone není jednoduché, taky ji nemám. Ale proti názvu si dovolím důrazně protestovat :-8 Panettone totiž není bábovka, ale sladký chléb.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: italská vánoční buchta panetone italská buchta recept na italskou babovku vánoční italská buchta panatone italské buchty buchta panettone bábovka panetone italska buchta vanocni recept panetone panetone recept italske panetone panettone koupit recept na panetone italská vánoční kynutá buchta panne tone italska vanocka italské vánoční buchta vanocni pannetone

Suroviny: vejce, mouka hladká, voda, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, rozinky, ovoce kandované, ořechy, čokoláda, tuk

TopRecepty.cz

Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evvm