Pizza z pomazánkového másla
Pizza je dnes nejčastěji pečeným slaným koláčem. Má mnoho podob, peče se z různých těst a má nepřeberné množství chuťových variací. Po špagetách je snad nejoblíbenějším jídlem mladé generace.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 215 kJ / 1 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,50 g |
Tuky | 17,88 g |
Vláknina | 15,28 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 217,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomazánkové máslo, mouku a sůl smícháme dohromady a vypracujeme těsto.
Krok 2: Těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přeneseme na tukem vymazaný plech.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 4: Konzervu rajčat přecedíme přes sítko, rajčata dáme na pánev a necháme rozvařit. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a oregano.
Krok 5: Hotovou směs poklademe na pizzu, posypeme strouhanou mozzarelou, poklademe šunku a žampiony.
Krok 6: Pečeme na 180 °C cca 17-20 minut, podle trouby.
Zveřejněno 7. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza z pomazánkového másla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bp3J
Moje poznámka
Pizza z pomazánkového másla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bp3J
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 4 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 5 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 6 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 8 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 10 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 10 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 11 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 11 hodinami
Tématické fráze:
pizza láďa hruška,
pizza podle hrusky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky štrůdl z pomazánkového másla,
pizza těsto láďa hruška,
domácí pizza od ladi hrušky,
levný recept pizza z pomazánkového másla od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky pizza,
lada hruška pizza video,
láďa hruška těsto na pizzu,
domácí pizza podle ladi hrušky,
hruška lada recepty pizza,
láda hruška recepty- pizza,
tncz nova levné recepty ladi hrusky pizza z pomazankoveho masla,
recept na domácí pizzu láďa hruška,
těsto z pomazánkového másla,
testo na pizzu podle ladi hrusky,
hruška-pizza z pomazánkového másla,
recept na pizzu ladí hrusky,
velká kuchařka ládi hrušky pizza
Suroviny:
pomazánkové máslo,
mouka hladká,
sůl,
rajče,
sýr mozzarella,
šunka,
žampióny,
koření oregáno,
česnek,
tuk
Komentáře (48)
recepty,nenazívejte to Pizza,prosím.
Jo to může být dobré
Fakt ale je, že někde dělají těsto tlusté a pak je to taková buchta jako langoše nebo kynutý koláč, a to i v Itálii.
Pizzou bych to nenazvala, ale určitě je to dobré. Novu nesleduji, takže Láďu Hrušku neznám - jen co jsem viděla tady na Topkách.
Dávám bod, protože výsledek je určitě dobrý a je to jednoduchý a rychlý recept.
Preto by som nezatracovala nijaký recept, najlepšie je vyskúšať a potom sa uvidí.
Doporučovala bych upravit název. Láďa Hruška přece tyhle recepty nevymýšlí, bere to, co koluje v národě, jako například chleba bez hnětení. Raději než Pizza Ládi Hrušky bych tam viděla "Pizza" z pomazánkového másla nebo Slaný koláč a la pizza z pomazánkového másla. Z hlediska surovin ale není tenhle recept nic špatného, je to rychlovka a opravdu chutná dobře. Uvedené množství nám stačilo na večeři pro 2 osoby.
Ale co je moc
Byla tady p.Mačingová,p.Babica,p.Pecháčková...aj...
Pojďme a opisujme recepty ze starých kuchařských knih
Mám po mé prapra babičce,né knihy,ale ručně psané zápisky,kdy si v kuchyni,krok za krokem(tak jako já)zapisovala,co a jak dělá a jak postupuje ve vaření
Babi chtěla,aby generace,co po ní příjdou,měly lehčí přístup u"plotny"
Kdyby byl alespoň uveden zdroj,ze kterého p.Hruška čerpá...beru