Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Domácí sulc je diametrálně odlišná věc od kupovaného produktu. Do domácího, ochuceného podle své chuti dáte jen to, co opravdu chcete jíst. Až si naložíte porci hotového na talířek, přikousnete krajíc dobrého chleba, zapomenete na vynaloženou práci.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 690 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,66 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 25,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máme moc rádi domácí sulc, který většinou děláme z vepřových kolen, nožek a zeleniny.
Já jsem do pár formiček přidala nakrájenou pažitku, aby to bylo i hezky barevné.
Vím, že různých sulců a huspenin je tady hodně, ale ne za tak málo peněz.
Snad nebude vadit, když tady přidám i tuto levnou záležitost. Pokud ano, není problém recept odstranit.
Hotového sulcu je cca 2,65 litu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2021 17:37
RobertM:
16. 2. 2021 22:01
My na sulc prostě obereme maso z vepřových kolen nebo hlavy nebo nožiček, dáme to do vývaru a necháme ztuhnout. Žádná želatina, žádná zelenina. A zmizí to maximálně do dvou dnů.
26. 5. 2014 13:44
Anna Kocikova: Hihi to znám... ale vždyť život (krom jiného) je hlavně o dobrotách a o jídle samotném, co si budem povídat
26. 5. 2014 13:11
be.amenity:Martinko,můžeš to také udělat jen z 1/2hlavy.I na té polovině je dost masa na obrání.My jsme také jen dva,ale tady s tím nemáme problém,že by to dlouho leželo v ledniciTato várka zmizela během týdne a 17.5.jsem musela dělat znovaA pak se člověk diví,že ne a ne zhubnout
26. 5. 2014 12:50
Anna Kocikova: Oooo super, že to vydrží takto dlouho Poněvadž u nás ve dvou bychom takovéto množství během pár dní nespořádali Tak jak bude mít náš řezník hlavu k mání, jdu do toho
23. 5. 2014 18:09
be.amenity:Martinko,děkuji za zájem
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
23. 5. 2014 16:19
Pěkný, jednoduchý recept jak na sulc Určitě brzy vyzkouším
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
13. 5. 2014 15:36
rozmarynaH:Děkuji
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
13. 5. 2014 09:51
Sulc mám moc ráda, dělávám ho nejraději v období od Mikuláše do Silvestra. Moc hezké foto. U nás se vždycky z hlavy vyřízla líčka a ta se dělala jako samostatný pokrm. +17
12. 5. 2014 21:35
Děkuji všem
12. 5. 2014 20:47
paráda
12. 5. 2014 20:40
Taky jsem nedávno dělala, ale z kolena. Někdy zeleninu dávám, někdy ne, ale obojí je dobrota. I když já radši tláču
10. 5. 2014 21:20
Jen si sáhnout pře monitor...
10. 5. 2014 19:35
Nádherný a určitě moc dobrý.
10. 5. 2014 18:13
Sulc milujeme, sice ho dělám jinak, ale ten tvůj je nádhera, když ho udělám víc než ho sníme , tak klidně naleju do skleniček a zavařím ho. Takže teď jdu do sklepa a každýmu skleničku přinesu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 10 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Banana split
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Právě bylo uvařeno:
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 56 minutami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 3 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 7 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 8 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 8 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 11 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 11 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 14 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 14 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat zvířecí droby? Takhle si můžete zpestřit jídelníček za pár korun
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
I v panelákovém bytě můžete připravit některé ze zabijačkových specialit. Vyzkoušejte huspeninu neboli sulc
Další recepty
Tématické fráze: domácí sulc z kolene a nožek veprova hlava recepty vepřova hlava vepřový sulc domácí vepřový sulc veprova huspenina domácí sulc z vepřového masa vepřová hlava recept jak dlouho vydrží sulc domácí sulc z vepřového kolena vařená vepřová hlava vepřová hlava cena domácí sulc z hlavy recepty z vepřové hlavy cena vepřové hlavy vepřové hlavy sulc domácí huspenina pomazanka z vepřove hlavy recept vepřová hlava
Suroviny: hlava vepřová, pepř celý, cibule, česnek, směs zeleninová hradišťanka, ocet, želatina prášková, sůl
Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN7q
23 názorů