Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 761 kJ / 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,95 g |
| Tuky | 0,39 g |
| Vláknina | 13,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 37,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem.
Krok 2: V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět.
Krok 3: Poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.
Krok 4: Vložíme tymián, houby i s vodou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené dusíme. Podle potřeby podléváme.
Krok 5: Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200°C.
Krok 6: Pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme.
Krok 7: Poté maso vyjmeme, (uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou.
Krok 8: Necháme provařit.
Krok 9: Maso nakrájíme na plátky a podáváme, třeba s knedlíkem.
Zveřejněno 10. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kýta z mladého jelena na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E70W
Moje poznámka
Kýta z mladého jelena na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E70W
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 8 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 11 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát s pomerančem
Limek před 1 hodinou
Borůvkový koláč s tvarohem
Rennna před 1 hodinou
Dýňový koláč
[email protected] před 2 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 3 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 4 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 5 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 6 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 6 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 7 hodinami
Tématické fráze:
vykostění vepřové kýty,
peceny jelen,
kyta z jelena,
jeleni kyta,
recepty z jelena,
jelen na česneku,
jelen recepty,
vykoštění kýty,
jeleni maso na houbach,
recepty jeleni kyta,
recept na maso z jelena,
jelen pečený,
jeleni kyta recept,
jelení kýta se šípkovou,
vykosteni kanci kyty,
jelen na,
kyta ze zveriny na houbach,
jelen kýta,
kyta z jelena recepty,
jeleni maso mladé
Suroviny:
kýta jelení,
cibule,
česnek,
houby sušené,
tymián,
zavařenina šípková,
kost,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
jalovec,
máslo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (24)
Všechny suroviny mám,až na toho jelena a vývar