Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 265 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny172,48 g
Tuky14,42 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 737 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy37,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka osolíme a opepříme. Krok 2: Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico. Krok 3: Necháme vypařit, poté podlijeme pivem nebo vínem a opět necháme skoro odpařit. Krok 4: Nakonec zalijeme vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Krok 5: Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou. Krok 6: Dochutíme. Krok 7: Nastavovanou kaši připravíme následovně: krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krok 8: Krupky propláchneme. Krok 9: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Krok 10: Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Krok 11: Důkladně promícháme.

Zveřejněno 16. 6. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p67N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p67N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tak líčka jsem před týdnem jedla u svatebního stolu,byla to pohádka:yes::yes::yes:

Miroslav Šíla 28. 6. 2014 12:29
Tak ty líčka manželka nikde nesehnala. Já neratovicev a okolí .:-p

Andri,Ty jsi mě navnadila,mňam:-p:yes::-K
Dělávám podobně na černém pivu,jen ten nakládaný pepř nemám;-(nemůžu mít všechno;-):-))


Majka:myslím,že hovězí kližka úplně postačí,za zadní chtějí v poslední době také celkem nehorázné peníze:-/

Tak to je recept podle mého gusta...už jen ty ingredience slibují lahůdku.
Líčka se úplně nevytratila..v Macru je mají pořád, na Mitrově taky. Jen je potřeba sáhnout hlouběji do kapsy než u vepřových. Ale myslím, že ze zadního hovězího by to chutnalo taky dobře.

Andrejko, nádhera:yes::-D

:-p To by nám chutnalo

Andrejko, moc pěkné a nastavovanou kaši děláme stejně, jen já jí mám víc pevnou zdá se mi. 5.bod:yes:

Patricie, vypadá to úžasně chutně:-K:yes::yes: jenže to vynikající masíčko-líčka se jaksi u řezníků z pultů vytratilo:-//

:-K:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí na zeleném pepři, hovězi na houbách, líčka na houbách, hovezi licka na pepri, hovězí líčka, hovezi licka nahoubach, hovězí lička recepty, vepřové s kaší, hovězí líčka recept, hovězí líčka na zeleném pepři, hovězí lička s pepřovou omáčkou, líčka na zeleném pepři, hovězí racept, hovězí líčka s houbami, recepty z masa hovězí líčka na houbách, recept hovezi na houbach, top recepty-hovězí nudličky v zeleném pepři, top recepty-hovězí nudličky v zeleném pepři, hovězího líčka s kaší recepty, licka recept hovězí

Suroviny:
líčka hovězí, houby sušené, pepř zelený sterilovaný, balsamico, pivo světlé, šalvěj čerstvá, vývar, pepř, sůl, olej, brambory, krupky, cibule, česnek, majoránka, mléko, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu