Bramborovo-sýrové grilované "sendviče"

Danca Kuchařka: Danca

Grilování 5 názorů

Suroviny

4 velké brambory (nejlépe typu A, aby se nám nerozpadly)
sůl
pepř
tymián
rozmarýn (od každého lžička sušeného nebo polévková lžíce čerstvého)
3 stroužky česneku
tvrdý sýr (ementál, gouda, uzený eidam..)
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. V hrnci uvedeme do varu vodu, do které dáme sůl, pepř, bylinky a na plátky nakrájený česnek. Do vařící vody vhodíme plátky brambor a vaříme ne zcela doměkka. Pak brambory scedíme a necháme vychladnout.

  2. Vždy mezi dva plátky brambor dáme sýr (použijeme buď plátkový, nebo strouhaný, já jsem měla strouhaný uzený eidam...), přimáčkneme a takto vzniklý "sendvič" grilujeme po obou stranách dozlatova. Před grilováním můžeme ještě brambory potřít lehce olejem, do kterého můžeme přidat třeba koření na americké brambory, ale pokud je použijeme jako přílohu k masu, není to třeba, brambory nasáknou tuk a šťávu z masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborovo-sýrové grilované "sendviče"

Tématické fráze: chlebovo sýrové placičky americké sendviče top recepty recepty grilovaný sýr eidam grilovaný eidam lada hruska sendvič tncz recept láda hruška 22.8. jak ugrilovat žebra dozlatova grilovaná v remosce bramborove platky grilovane bramborovo-sýrové koule šunkovo sýrové koule grilovani bramborove recepty láda hruška velký sendvič vaříme grilujem jak uvařit brambory aby se nerozpadly ? tncz recept láda hruška 22.8.