Vepřové koleno special

bojar Kuchař: bojar

Doba přípravy: 4h 2 porce Vepřové maso 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

vepřové koleno
cibule
sůl
česnek
bobkový list
nové koření (koření dle chuti)
pivo
kečup
paprika zelená
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme koleno vařit s bobkovým listem a novým kořením do osolené vody. Vaříme tak, aby trochu změklo.

  2. Poté ho vyndáme a dáme péct. Necháme udělat jemnou kůrčičku.

  3. Potom znovu vaříme, nyní do úplného změknutí. Až se koleno rozpadá, vyndáme ho a vykostíme. Nedá nám to práci, protože maso samo odpadne.

  4. Dáme ho do pekáčku, do kterého dáme cibuli na kolečka, mezi maso nakrájíme papriku, maso potřeme utřeným česnekem, celé to zalejeme kečupem a pivem.

  5. Dáme do trouby a pečeme, občas otočíme. Správný výsledek má být maso, které je jak "máslo" a sosík, který je vynikající s chlebem nebo s vekou. To pečení musí každý poznat podle toho, jakou má troubu, ale výsledek stojí za to. Dobrou chuť. (Tento recept má spoustu možností při konečné úpravě, dá se přidat různé koření, chilli apod., záleží co komu chutná.) Receptů na koleno je spousta, tento je pracný, ale výsledek je famózní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové koleno special

  • bojar bojar(autor receptu)

    buffalo:nádobí myju nejen po sobě provozuji klub takže nádobí je někdy dost.

    Odpovědět

  • buffalo buffalo(neregistrovaný)

    takové patlání s vařením, pečením a zase vařením, je zcela zbytečné si myslím...!!! vsadím se, že po sobě nemyješ nádobí...!!!:no: stačí koleno nařezat a pak dát pomalu péci v cibulovém loži přikryté další brutvanou třeba na 120 st po cca 6 hod...:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    bojar: tohle by byl dobrý recept pro pomalý hrnec, nejdřív to v něm uvařit a pak strčit tu nádobu do trouby a upéci :yes::yes:

    Odpovědět

  • bojar bojar(autor receptu)

    jarda Kadic:;-)DĚKUJU

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Jo,ono se říká “práce kvapná málo platná“,ale na tohle bych neměl nervy:-O já ho plácnu do papiňáku,pak taky do trouby, kvůlivá kůrce.A ještě mám ovarovou polívku:yes:;-) ale za tu dřinu bod dávám:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upéct vepřové koleno vepřové koleno nejlepší recepty jak upeci veprove koleno vařené vepřové koleno jak upéci koleno jak marinovat vepřové koleno jak správně upéct vepřové koleno vařené vepřové koleno nejlepší recepty vepřové koleno podle ládi hrušky pečené vepřové koleno lada hruška nejlepší pečené vepřové koleno plnene zelim podle ladi hrušky lada hruška kolleno vepřové koleno jak upeci veprove koleno s pivem vepř.koleno jak upéci vepřové koleno na černém pivu pečené koleno podle ládi hrušky vepr.koleno na pive recepty ládi hrušky pecene koleno láďa hruška vepřové koleno

Zapomněl/a jsem heslo