Italské těsto na pizzu 1
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 688 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,43 g |
Tuky | 7,52 g |
Vláknina | 11,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 273,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mouka: Nejdůležitější složka. Mouka na pizzu se v Itálii jmenuje Manitoba a obsahuje hodně glutenu, díky čemuž je těsto plastické a netrhá se. Lze ji koupit na internetu, ale je poněkud dražší. Můžete jako já zkusit mouku s názvem Pizza mouka nebo je dobrá Zlatka na pečení. I tyto mouky mají vyšší obsah lepku a obě jsem vyzkoušela. Peče se z nich parádně nejen pizza.
Droždí: Droždí se používá proti českým zvyklostem až směšně malé množství, přesto mohu potvrdit, že to funguje. Lepší je droždí čerstvé a i recept počítá s čerstvým droždím. Pizza s menším množstvím droždí je totiž lehčeji stravitelná.
Sugo: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...
Děkuji za recept své kamarádce, žijící v Itálii :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2022 10:54
23. 10. 2022 10:42
30. 11. 2014 20:50
30. 11. 2014 10:20
Kynuti v lednici mam u pizza testa moc rada, davam do mikrotenu, v chladu vydrzi v pohode i tri dny a rychla a chutna vecere je na stole..
Sugo, prosciutto, mozzarella, rukola-libi se mi a prekombinovane mi to urcite neprijde.
Myslim si, ze tak pekny a podrobny recept je pri ceske oblibe teto italske pochoutky jen a jen prinosem.
30. 11. 2014 09:14
30. 11. 2014 09:08
"Jedno pravidlo - méně bývá více "
Myslíte pravděpodobně počet ingrediencí a ne jejich množství, protože vidět tu oblohu vaše kamarádka, tak ji asi porazí Leda..., leda je to Češka, protože taková qanta dokážeme dát na pizzu jenom my... a snad ještě Američané
30. 11. 2014 09:07
30. 11. 2014 09:04
30. 11. 2014 09:01
30. 11. 2014 08:57
30. 11. 2014 08:49
http://www.toprecepty.cz/recept/40958-italske-test...
30. 11. 2014 08:45
30. 11. 2014 08:38
Nezlob se, ale z fota fakt není jasné, co tím myslíš.
30. 11. 2014 08:34
30. 11. 2014 08:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 8 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 8 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 8 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 9 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na italskou pizzu sugo na pizzu tésto na pizu sugo na pizzu recept těsto na pravou italskou pizzu těsto na pizzu od itala testo na pizzu recept recept na italskou pizzu italský recept na pizzu testo na 1 pizzu recept těsto na pizu italské sugo recept italské sugo italská pizza recept skvele testo na pizzu těsto na pizu recept recept na těsto na italskou pizzu těsto na italskou pizzu recept recept na 1 pizzu těsto na pizu nej
Suroviny: mouka na pizzu, mouka hladká, voda, droždí, olej, sůl, sugo, rajče, rukola, sýr mozzarella,
Italské těsto na pizzu 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqY1
15 názorů