Daňčí ragú
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,05 g |
Tuky | 191,29 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,08 g |
Sacharidy | 48,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na sádle opečeme kořenovou zeleninu. Krátce na to přidáme slaninu.
Krok 3: Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli.
Krok 4: Když i cibule začne zlátnout, vložíme do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 5: Maso vyjmeme, přidáme mouku a zlehka opražíme.
Krok 6: Přidáme koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijeme vínem.
Krok 7: Vložíme opět maso a vše jen velmi zvolna dusíme. Vývar nebo vodu přiléváme dle potřeby.
Krok 8: Přibližně v polovině dušení přidáme brusinkový kompot a marmeládu.
Krok 9: Když maso změkne, necháme vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú necháme odležet do druhého dne. Podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 7. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Moje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 10 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 19 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 51 minutami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 1 hodinou
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 1 hodinou
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 3 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 4 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 4 hodinami
Česneková krémová polévka
AnetaHrda před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 10 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 11 hodinami
Tématické fráze:
dančí guláš,
recepty z daňčího masa,
ragu,
danči recepty,
daňčí maso,
ragů z daňka,
daňčí maso recepty,
daňčí ragú na víně,
daňčí,
dančí guláš recept,
ragú recept,
recept na danči maso,
recepty na daňčí maso,
dančí recept,
recept na ragu,
recept na daňčí guláš,
nejlepší guláš z daňčího,
recepty na dančí,
dančí guláš na červeném víně,
recept na danci
Suroviny:
maso dančí,
sádlo,
slanina,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření hřebíček,
skořice,
badyán,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
víno červené,
vývar masový,
kompot brusinkový,
marmeláda třešňová,
mouka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)