Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánočka bez pletení: Stačí nůžky!

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 12. 2014 03:24

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie17 831 kJ / 4 262 kcal
Bílkoviny135,45 g
Tuky133,64 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 444 mg
Sodík 433 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy617,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podrobný fotonávod najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/neuveritelne-vanoc...

K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

22. 12. 2014 11:54

Vánočka má svým tvarem připomínat malého Ježíška zabaleného v peřince, je proto symbolem nového života a plodnosti. A to mi tady prostě tvarem připomíná. Vždyť děláme i vánočky ve formách, tak proč ne takto - je to i hezčí než z formy a rozhodně dobrý nápad na zpestření tohoto tradičního pečiva :yes::yes::yes:

Irrena Irrena

22. 12. 2014 10:16

Vánočka, nevánočka, ale moc zajímavý recept a postup, škoda že už mám upečeno, tato"vánočka" se mi moc líbí:yes::yes::yes: recept je skvěle popsaný i fotopostup perfektně pomůže při vytvoření:yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

22. 12. 2014 09:06

Tvarohový koláč je to zajímavý, hezky tvarovaný:yes:, ale s vánočkou to mnoho společného nemá ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pletení vánočky jak se plete vanocka vánočka bez pletení pletení vánoček vanočka pleteni láda hruška pletení z papíru recepty ládi hrušky vánočka pleteme vanočku pleteme vanočku jak plest vánočku nepletena vanocka pletení vánočky ze 4 pletení vánočky z devíti papírové pletení vánoční inspirace vánočka ladi hrušky pletení z papíru inspirace jak se plete vánočka z devíti pletení vánoček a ostatního pečiva jak pleteme vánočku pletení z papíru

Suroviny: mouka hladká, sůl, droždí čerstvé, cukr, mléko, vejce, bílek, olej, tvaroh měkký, máslo, cukr moučkový, olej, mléko

TopRecepty.cz

Vánočka bez pletení: Stačí nůžky!

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gG2D