Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 14:52
yanull: I zde na Topreceptech jsou kuchařky, které jsou přesvědčené, že bez masoxu je jídlo jalové
Česnek do masového vývaru většinou nedávám, zato kořenovou zeleninu, ta ho ochutí skvěle
Česnek do masového vývaru většinou nedávám, zato kořenovou zeleninu, ta ho ochutí skvěle
12. 1. 2015 14:21
cathleen:
12. 1. 2015 14:15
MajaV: dochucení sadla bych taky udělala až nakonec (kmín máme raději drcený) a určitě ne do všeho vyškvařeného . Tady jsem spís reagovala na koment Mily v 10.53, kde psala, že se tím chuť sadla kazí a kombinují se zde chuti, které k sobě nejdou - cibule a kmin se preci se sadlem přátelí rády
O masoxech a jiných dochucovadlech se tu vedou pravidelné debaty, které většinou vedou az k nechutným hádkám, proto jsem napsala, že se o nich nebavim.
Myslím, že stačí jeden názor pod recept, že masox do sádla nepatří - netreba, aby každý přidával svůj.
O masoxech a jiných dochucovadlech se tu vedou pravidelné debaty, které většinou vedou az k nechutným hádkám, proto jsem napsala, že se o nich nebavim.
Myslím, že stačí jeden názor pod recept, že masox do sádla nepatří - netreba, aby každý přidával svůj.
12. 1. 2015 14:09
zizala: Jarko, také se se svým názorem k vašim přidávám. Všímám si toho hlavně v pořadu Prostřeno, kam až někteří ve svých chutích dospěli. Když vaří polévky a ten, kdo tam přihodí kostku masoxu, tak při hodnocení bývá chválena, jak byla dobře dochucena. Já tedy místo maggi a masoxu tam dám snítky libečku a na závěr utřu česnek se solí.
12. 1. 2015 14:03
Nikdy bych nekazila výbornou chuť sádla se škvarečky bujónem! A kmín pokud, tak přidat později, sádlo se škvaří docela dlouho, z kmínu se škvařením stanou tvrdé pichláčky.
12. 1. 2015 14:02
cathleen: jsi mi vzala slova z pusy
12. 1. 2015 14:00
Míla: no jo, no...tak si trvejte
12. 1. 2015 13:50
jarda Kadic: Ano taky si na magi a kostky hrachovky pamatuji.
12. 1. 2015 13:28
Trvám na svém, že cibule ani kmín, natož nějaký drůbeží bujon nemá v čistém vepřovém sádle co dělat. Když si sádlem namažete chléb, v něm už je kmín, a kdo má tád cibuli, tak si může posypat chleba cibulí proč ne. Je čas se vrátit k naší poctivé české kuchyni, která nebyla tak vydatná jak myslíme, ale naopak zdravější než co jíte ted. Já už jsem babička, a když jsem krájívala s mou babičkou sádlo na vyškvaření z našich pašíků a řekla bych jí takovou hovadinu s tím bujonem, nebo že by jsme tam přidaly kmín nebo cibuli, tak by myslela, že si z ní utahuju. Pomazánku jsme dělali, že jsme umlely škvarky, dali do sklenice a pak na měkký chlebíček a jen posolit, kyselou okurku k tomu když byla...
12. 1. 2015 12:42
Míla: o dochucovadlech odmítám debatovat, ale myslím, že minimálně ta cibule a kmín chuť sádla nekazí, naopak ji pozdvihují
12. 1. 2015 12:05
Míla, tejaja: Nechtěla jsem sem nic psát, ale mám stejný názor
12. 1. 2015 11:58
Míla: Nestačí, pretože od tých pravidelne používaných dochucovadiel sa ničia a otupujú chuťové bunky a tak im jedlo bez nich pripadá nechutné, nevýrazné.
12. 1. 2015 11:53
Takhle kazit domácí vepřové sádlo cibulí, slepičím bujonem, kmínem ? To by vám moje babička dala ! To vám nestačí chléb namazaný sádlem posolený, to je přece lahůdka, lidi už nevědí co by jedli tak kombinují věci které se k sobě vůbec nehodí, jen aby měli něco nového!
12. 1. 2015 11:39
cathleen: Měla jsem na mysli ten průmyslově vyráběný.
12. 1. 2015 11:37
Děvčata, děkuji za poučení, svoji nevědomost omlouvám tím, že my jsme doma nic takového neměli, ani u babiček jsem to neviděla. Tak proto ten dotaz. Ty polévky, o kterých píše Jaroušek znám, vařili jsme si je s kamarády v kotlíku na podzim na ohni, pak jsme v popelu pekli brambory.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 4 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 4 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 7 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 7 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 9 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů