Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvařené sádlo od babičky F.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 1. 2015 08:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie37 896 kJ / 9 057 kcal
Bílkoviny22,47 g
Tuky992,24 g
Vláknina4,87 g
Cholesterol 900 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,91 g
Sacharidy8,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

12. 1. 2015 14:52

yanull: I zde na Topreceptech jsou kuchařky, které jsou přesvědčené, že bez masoxu je jídlo jalové ;-)
Česnek do masového vývaru většinou nedávám, zato kořenovou zeleninu, ta ho ochutí skvěle :-p

MajaV

12. 1. 2015 14:21

cathleen::yes::-)

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 1. 2015 14:15

MajaV: dochucení sadla bych taky udělala až nakonec (kmín máme raději drcený) a určitě ne do všeho vyškvařeného :-) . Tady jsem spís reagovala na koment Mily v 10.53, kde psala, že se tím chuť sadla kazí a kombinují se zde chuti, které k sobě nejdou - cibule a kmin se preci se sadlem přátelí rády :-)
O masoxech a jiných dochucovadlech se tu vedou pravidelné debaty, které většinou vedou az k nechutným hádkám, proto jsem napsala, že se o nich nebavim.
Myslím, že stačí jeden názor pod recept, že masox do sádla nepatří - netreba, aby každý přidával svůj. :-)

yanull yanull

12. 1. 2015 14:09

zizala: Jarko, také se se svým názorem k vašim přidávám. Všímám si toho hlavně v pořadu Prostřeno, kam až někteří ve svých chutích dospěli. Když vaří polévky a ten, kdo tam přihodí kostku masoxu, tak při hodnocení bývá chválena, jak byla dobře dochucena. Já tedy místo maggi a masoxu tam dám snítky libečku a na závěr utřu česnek se solí.

MajaV

12. 1. 2015 14:03

Nikdy bych nekazila výbornou chuť sádla se škvarečky bujónem!:no: A kmín pokud, tak přidat později, sádlo se škvaří docela dlouho, z kmínu se škvařením stanou tvrdé pichláčky.

spagetka spagetka

12. 1. 2015 14:02

cathleen: jsi mi vzala slova z pusy :-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 1. 2015 14:00

Míla: no jo, no...tak si trvejte :-))

Eva Marie

12. 1. 2015 13:50

jarda Kadic: Ano taky si na magi a kostky hrachovky pamatuji.

Míla

12. 1. 2015 13:28

Trvám na svém, že cibule ani kmín, natož nějaký drůbeží bujon nemá v čistém vepřovém sádle co dělat. Když si sádlem namažete chléb, v něm už je kmín, a kdo má tád cibuli, tak si může posypat chleba cibulí proč ne. Je čas se vrátit k naší poctivé české kuchyni, která nebyla tak vydatná jak myslíme, ale naopak zdravější než co jíte ted. Já už jsem babička, a když jsem krájívala s mou babičkou sádlo na vyškvaření z našich pašíků a řekla bych jí takovou hovadinu s tím bujonem, nebo že by jsme tam přidaly kmín nebo cibuli, tak by myslela, že si z ní utahuju. Pomazánku jsme dělali, že jsme umlely škvarky, dali do sklenice a pak na měkký chlebíček a jen posolit, kyselou okurku k tomu když byla...:-p

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 1. 2015 12:42

Míla: o dochucovadlech odmítám debatovat, ale myslím, že minimálně ta cibule a kmín chuť sádla nekazí, naopak ji pozdvihují;-)

zizala zizala (moderátorka)

12. 1. 2015 12:05

Míla, tejaja: Nechtěla jsem sem nic psát, ale mám stejný názor ;-):yes:

tejaja tejaja

12. 1. 2015 11:58

Míla: Nestačí, pretože od tých pravidelne používaných dochucovadiel sa ničia a otupujú chuťové bunky a tak im jedlo bez nich pripadá nechutné, nevýrazné. ;-)

Míla

12. 1. 2015 11:53

Takhle kazit domácí vepřové sádlo cibulí, slepičím bujonem, kmínem ? To by vám moje babička dala ! To vám nestačí chléb namazaný sádlem posolený, to je přece lahůdka, lidi už nevědí co by jedli tak kombinují věci které se k sobě vůbec nehodí, jen aby měli něco nového! :-((

yanull yanull

12. 1. 2015 11:39

cathleen: Měla jsem na mysli ten průmyslově vyráběný. ;-)

yanull yanull

12. 1. 2015 11:37

Děvčata, děkuji za poučení:-K, svoji nevědomost omlouvám tím, že my jsme doma nic takového neměli, ani u babiček jsem to neviděla. Tak proto ten dotaz. Ty polévky, o kterých píše Jaroušek znám, vařili jsme si je s kamarády v kotlíku na podzim na ohni, pak jsme v popelu pekli brambory:-p.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo

Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek

TopRecepty.cz

Škvařené sádlo od babičky F.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDJ6