Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové preclíky

Preclíky navoněné škvarky, dozlatova upečené. Křupavé a ochucené směsí soli a máku. Přesně takové, které chcete ujídat z talíře při televizi nebo posezení s přáteli. Takové si připravíte podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí)

26. 1. 2015 10:17

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

22

Nutriční hodnoty

Energie26 237 kJ / 6 271 kcal
Bílkoviny136,80 g
Tuky300,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 187 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,65 g
Sacharidy739,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Odmalička je miluju (a nejen já - celá rodina i všichni známí), jsou prostě skvělý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

29. 1. 2015 15:38

Masula: stejná zkušenost s výrobou i s konzumací:-!:-) Tyhle preclíky jsou rychle hotové..a ještě rychleji snědené:-O:-D

Masula Masula

29. 1. 2015 15:34

Danca:Přesně tak jsem to dělala já,uválela jsem sí žížalu z těsta a pak jsem jen kroutila kolečka a když jsem měla koleček skoro na celý plech,brala jsem je do ruky,namáčela je do vajíčka a pak do máku nebo do kmínu se solí a dělalo se to fakt moc dobře:yes:.Taky jsem dělala z poloviční dávky,protože jsem měla málo škvarků a už jsou preclíky pryč:-O:-)):-K

Danca Danca

29. 1. 2015 15:13

magdalenka: Magdi, mně to z vidličky padalo ( no, jsem kopýtko, no:-//:-D ), tak jsem je zakroutila, vzala do ruky a potom už podle popisu v postupu:-). Dělala jsem pro začátek z poloviční dávky ( hloupý nápad!:-D), měla jsem jich dva plechy a musím říct, že lépe se mi manipulovalo s tou druhou várkou. Preclíky jsem vyválela, zatočila a nechala na desce, než se ty první upekly. No a ty "čekající" trošinku zpevnily a lépe při namáčení držely tvar;-).

magdalenka magdalenka

29. 1. 2015 15:02

Dotaz ešte k receptu. Aká je najjednoduchšia manipulácia s praclíkmi - kolečkami, tou vidličkou celé strčiť do vajca, potom mak a soľ, alebo? Dík.

magdalenka magdalenka

29. 1. 2015 15:00

Danca: :-D:-D:-D
a ma napdlo, že mrazničke mám za hrsť oškvarkov, sú odložené na pomazánku. Nemusí byť pomazánka, si myslím...

Danca Danca

29. 1. 2015 14:44

magdalenka: před chvílí jsem to udělala, čteme si myšlenky:-O:-D:-D
Přidávám fotky, konečně jsem se dostala k pc..:-8
Ježíš, to je taková dobrota, že nemůžu přestat a pořád chodím pro "opravdu poslední":-D:-D

magdalenka magdalenka

29. 1. 2015 14:40

Danca:urob pokus - strč dnes v krabičke pár kúskov do mrazničky, pozajtra vyber a uvidíš...a potom referuj, prosím.(je pravda, že ja zamrazujem normálne, nekřupavé veci).

Danca Danca

29. 1. 2015 14:34

magdalenka: Magdi, to mě taky napadlo, ale jestli by pak zůstaly tak krásně křupavé....??

magdalenka magdalenka

29. 1. 2015 14:17

Danca:ja by som zamrazila už upečené, veľa vecí pečiem s predstihom. Kysnuté veci to znášajú dobre.

Petra Benesova Petra Benesova

29. 1. 2015 13:35

danka1965:Sice jsou vždycky rychle pryč, ale už jsme měli podobnou potřebu (dělat v předstihu), takže pokud nebudou skladované ve vlhku, tak klidně týden vydrží křupavé. Mimochodem všechno nejlepší se skoro měsíčním předstihem, ať se Vám ty kulatiny vydaří:-K

Danca:jsme poctěné, díky za pochvalu;-)

Danca Danca

29. 1. 2015 13:34

danka1965: Dani, řesim podobný problém. Zkusím z těch upečených pár kousků schovat v plechové krabici na cukroví a uvidím. Pak mě ještě napadlo, jestli by nešlo udělané, neupečené preclíčky zamrazit... a pak už je jen potřit vejcem, posypat a upéct...

danka1965

29. 1. 2015 13:21

dobrý den, můžu se zeptat, jak asi dlouho vydrží? Chystám větší oslavu a ráda bych si některé dobroty udělala pár dní dopředu, budu mít dost honičku to všechno připravit a tak sháním, co se dá udělat trochu víc dopředu. Vaše preclíková kolečka ;-)vypadají moc lákavě. Díky

Danca Danca

29. 1. 2015 12:43

Petro, ty preclíky nejsou výborné, jsou naprosto LUXUSNÍ!!!! Konečně jsem objevila preclíky, které po upečeni krásně křupou:yes::yes: Přidávám bod, dovolím si přidat i fotku....a recept zařazují do svého "zlatého fondu" !:-):-K

marcik marcik

28. 1. 2015 16:12

:yes: Receptík uložený na vyzkoušení... třeba si u některých členů rodiny šplhnu ;-):-*

Petra Benesova Petra Benesova

28. 1. 2015 15:12

Masula:Tak skvělý, mamku určitě potěší, že se recept zabydlel v nové rodině:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové preclíky.cz domácí preclíky škvarkové preclíky recept jak uchovat škvarky preclík precliky se skvarkama preclíky se sádlem co uvařit a upéct ze škvarků výborné domácí preclíky slané preclíky se sádlem škvarkové preclíčky preclíky od petry benešové skvarky preclíky ze škvarkového těsta recept na preclíky recepty ze škvarků precliky ze sadla škvarky se sadlem domácí preclíky se škvarkami škvarkové tyčinky,preclíky

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, mléko, tuk hera, škvarky, sůl, mléko, vejce, mák, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Škvarkové preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2Kl