Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 626 kJ / 1 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,46 g |
| Tuky | 23,54 g |
| Vláknina | 38,80 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 12,32 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 85,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme maso vcelku na půl hodiny vařit do cca litru vody. Pak k němu přidáme propláchnuté nebo okapané zelí ( podle toho, jak je kyselé ), klobásu, koření, dosolíme a vaříme další půl hodinu.
Krok 2: Mezitím připravíme brambory. Do tlakového hrnce dáme lžící sádla, na něm orestujeme jednu nakrájenou cibuli a vložíme plátky brambor. Podlijeme asi půl deci vody, osolíme, okmínujeme. Uzavřeme , dáme vařit a od prvního zasyčení necháme 5 minut vařit. Odstavíme a necháme dojít.
Krok 3: Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, klobásu na kousky. V pekáčku na sádle orestujeme cibulí, vlijeme zelí i s vývarem, dochutíme cukrem podle zvyklostí a přidáme k němu brambory, uzené maso, klobásu a orestovanou cibulku z brambor. Přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme hodinu. Ke konci pečení odklopíme. Jíme jen tak nebo třeba s chlebem.
Zveřejněno 19. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masopustní prvorepublikové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xlm
Moje poznámka
Masopustní prvorepublikové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xlm
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánky ze strojku
Vilik před 4 minutami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 39 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 3 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 3 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
masopustní pokrmy,
prvorepublikové jídlo,
prvorepubliková jídla,
prvorepublikové cukroví,
masopustní recepty,
videorecepty -pečený buček s cibulí,
prvorepublikový guláš,
masopustni zeli,
prvorepublikové kuchařky,
masopustni dobroty recepty,
masopustni zeli s uzenym,
provorepublikové jídlo,
prvorepublikové uzeniny,
prvorepubliková kuchařka,
uzené maso co k němu,
prvorepublikové pokrmy,
masopustní recept,
masopustni klobasa recept,
prvorepublikové jidla,
prvorepublikové menu brambory
Suroviny:
zelí kysané,
maso uzené,
klobása,
brambory,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
kmín celý,
sádlo,
cukr,
sůl
Komentáře (4)