Fazole " morituri te salutant "

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Luštěniny 7 názorů

Suroviny

2 plechovky fazolí s chilli
1 velká klobása
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
3 kapky tabasca
5 PL kečupu
nakládané feferonky pálivé
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme klobásku na kolečka a necháme trošku vyškvařit tuk.

  2. Až se dostatečně vyškvaří, tak kolečka vyjmeme a na prkénku každé přepůlíme.

  3. Do tuku z klobásky vsypeme nakrájenou cibuli a zpěníme ji do zlatohněda.

  4. Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho orestujeme společně s cibulí.

  5. Následně vlijeme fazole z plechovek, přidáme dva bobkové listy + polovinu pálivých feferonek (nakrájených) s trochou nálevu. Dále 5 PL kečupu a 3 kapky tabasca. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 10 minut.

  6. Pět minut před koncem přidáme nakrájenou klobásku a ještě chvilku povaříme. Podáváme s chlebem a pivem.

Poznámka

PS : To pívo bych raději nevynechával . . . :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Fazole " morituri te salutant "

  • casino casino

    cecilka:
    ...já ale neříkám, že nemám rád konzervované suroviny...;-) Ale je fakt, že sušené fazole moc nevařívám - když tak na polévku, nebo občas ještě ty "goliáše" např. do salátů.
    Levorukost? Přijde mi, že na obrázku je kromě talíře vše ostatní zrcadlově převráceno...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Víťo,ten Tvůj"hubopal"by chutnal manželovi:-pale já bych si také ždibek dala,mňam:yes::-K
    Dělávám z"plechovkových"fazolí,které nechám jen 5minut provařit také podobně;-)Je to vděčná rychlovka:yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    cecilka: Určitě se nic nestane,když tam dáte "poctivé" domácí fazole:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás má hlavně manžel rád "plechovkové" fazole a na ostro. Podobně i dělám. Jen určitě ne 30 minut. Já více méně jen prohřeju, pokud dávám klobásu, tak malinko déle, ale tak do 10 minut.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Asi to bude skvelé jedlo,:-p:-p:-p no obávam sa, že keď po toľkých štipľavých prísadách poviem "zápalka", vyšľahne mi z úst pekelný oheň. Viď Pelíšky.
    casino: aj ja som ľaváčka a vôbec mi to neprekáža. Iba, podľa štatistík, ľaváci umierajú skôr ako tzv. normálni.
    A ešte k receptu, podobne ako casino, nemám rada konzervované suroviny kvôli rozličným umelým konzervantom. Takže, stane sa niečo, keď dám ako základ fazuľu z domáceho "chovu" + všetko ostatné podľa vášho predpisu?

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    casino: No, píši levou ale jinak si "vše" dělám pravou ! A těch 20 minut bych bral vskutku jako maximum! Raději ten čas ještě opravím....

    Odpovědět

  • casino casino

    No a nebylo by lepší, než beztak už někdy rozvařené fazole z PLECHU 20 minut (a ještě chvilku) vařit, použít raději mletý vavřín?;-)

    Podle obrázku je pán patrně levák, nebo se zase pletu?:-)):-)):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: video recepty fazole z plechovky

Zapomněl/a jsem heslo