Vepřové plátky na gulášových kostkách

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

6 plátků masa
(jde to z čehokoliv, já použila vepřovou kýtu)
1 cibule
4 gulášové kostky Vitana
sůl
pepř
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nakrájíme cibuli na kolečka, na ně česnek na plátky, gulášové kostky a posolené, opepřené plátky masa.

  2. Když použijete vepřové prorostlejší, jako je krkovice, tak je lepší plátky naklepat, aby byly dřív hotové a vsákly do sebe šťávu.

  3. Zalijeme cca 1,5 dl vody a dáme péct přikryté na 200 °C cca 30 minut. Podle druhu masa. Občas nakoukneme a podlijeme.

  4. Až je maso dostatečně měkké, tak dopečeme bez pokličky, aby bylo maso křupavé.

  5. Vyndáme maso a výpek dáme svařit na plotnu a zlehka promixujeme tyčovým mixérem.

Poznámka

Můžeme podlít smetanou, je to pak jemnější. Podáváme s bramborem nebo jako já, s minibramboráčky a zelím. Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky na gulášových kostkách

1 2

Tématické fráze: minibramboráčky vepřové plátky vepřové plátky jak připravyt jak připravit vepřové plátky gulašovy bujon minibramboráčky recept vepřové plátky recepty jak pripravit platky veproveho vepřové plátky jinak veprove kostky recept kostka maggi gulášová po recepty - vepřová kýta bez kosti maggi gulášová štáva kostka vepřová krkovice s kostí plátky-recepty bujon gulášové gulašova maggi veprova stava jak pripravit veprovy platek bez kosti maggi kostky

Zapomněl/a jsem heslo