Vepřové plátky na gulášových kostkách

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 18 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 18 názorů

Suroviny 6 porcí

6 plátků masa
(jde to z čehokoliv, já použila vepřovou kýtu)
1 cibule
4 gulášové kostky Vitana
sůl
pepř
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nakrájíme cibuli na kolečka, na ně česnek na plátky, gulášové kostky a posolené, opepřené plátky masa.

  2. Když použijete vepřové prorostlejší, jako je krkovice, tak je lepší plátky naklepat, aby byly dřív hotové a vsákly do sebe šťávu.

  3. Zalijeme cca 1,5 dl vody a dáme péct přikryté na 200 °C cca 30 minut. Podle druhu masa. Občas nakoukneme a podlijeme.

  4. Až je maso dostatečně měkké, tak dopečeme bez pokličky, aby bylo maso křupavé.

  5. Vyndáme maso a výpek dáme svařit na plotnu a zlehka promixujeme tyčovým mixérem.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podlít smetanou, je to pak jemnější. Podáváme s bramborem nebo jako já, s minibramboráčky a zelím. Dobrou chuť!

Komentáře k receptu Vepřové plátky na gulášových kostkách

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové plátky vepřové plátky recepty vepřové plátky recept minibramboráčky vepřové plátky jak připravyt veprove kostky recept jak připravit vepřové plátky gulašovy bujon minibramboráčky recept recepty vepřové kostky recepty na vepřové platky vepřovy platek recepty jak pripravit platky veproveho vepřové plátky jinak kostka maggi gulášová po recepty - vepřová kýta bez kosti maggi gulášová štáva kostka vepřová krkovice s kostí plátky-recepty bujon gulášové