Smažený sekaný řízek se sýrem

cathleen Kuchařka: cathleen

Mleté maso 10 názorů

Suroviny

640 g vepřového bůčku
90 g strouhaného tvrdého sýru
sůl
mletý pepř
petrželová nať nebo pažitka (sekaná)
1 vejce
100 ml mléka
Na obalení:
vejce
hladká mouka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček umeleme, přidáme mléko, vejce, sýr, pepř, sůl, nať, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.

  2. Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a usmažíme v horkém tuku dozlatova. Příloha - brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.

Poznámka

Tento řízek, někde známý i jako holandský, je dost podobný soukenickému, ve kterém ale chybí sýr.

Zdroj: Receptury teplých pokrmů

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 850 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený sekaný řízek se sýrem

  • Mikesanda1 Mikesanda1

    Tak tyto řízečky byly oblíbené za totáče, v masně byl k dostání bůček, ostatní maso náš řezník spíše přiděloval. Místo sýru se někdy přidávalo jen mléko.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Eli: sýr nemá razit, jen doplňuje výslednou chuť. Takhle se tyto řízky dělají v jídelnách a hospodách (recept je z Receptur) - u nás chutnaly;-)
    Jestli máš pocit, že je ho tam pro vás málo, klidně ho přidej víc.

    Odpovědět

  • Eli Eli(neregistrovaný)

    A není tam toho sýra nějak málo? Na 640g masa jen 90 g sýra - je tam vůbec poznat?

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Uděluji bodík :yes:

    Odpovědět

  • Mmelinda Mmelinda

    .....tyhle řízky miluji a dělám úplně stejně.....sákryš, už nějak dlouho jsem je nedělala! Tož se musím polepšit....díky za připomenutí ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To už jsem měla ráda jako dítě :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ivo, budu muset udělat, máme tuto dobrotu všichni moc rádi:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :yes::-p máme moc rádi, jen nedávám vejce do masa, řízek mi drží i bez něj. Peču na plechu, vyloženém pečícím papírem. Dáváš sem samé dobrotky, soukenický řízek byl :-p, jen se po něm zaprášilo ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    zizala: byla jsem nucená dát víceméně zbytek z trsu ze zahrady - tu, co máme na dvoře k rychlému podání do kuchyně, mi manžel nechtě postříkal i se stromama (jedlá až po týdnu od postřiku):-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dělám stejně, sýr dávám goudu a petrželky asi víc, bývá tam zřetelně vidět :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sekany řízek soukenický řízek sekaný mletý řízek se sýrem soukenický řízek se sýrem soukenický řízek se sýrem recept na sekaný holandský řízek soukenický mletý řízek recept na smažený soukenický řízek soukenický sekaný řízek holandský řízek se sýrem smazeny sekany rizek soukenický řízek recept soukenické řízky sekane rizky se syrem holandsky sekany rízek řízek se sýrem smazeny rizek se syrem recept na sekaný rizek sekane rizky sekaný mletý řízek

Zapomněl/a jsem heslo