Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhankové brambory

Zkoušeli jste někdy pečené brambory obalit ve strouhance a teprve poté upéct? Uvnitř budou krásně měkké a zvenku dokonale křupavé - právě díky strouhance. Vznikne originální příloha, která po doplnění zeleninovým salátem poslouží i jako hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min doba přípravy dle množství brambor

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, doba přípravy dle množství brambor)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rúru rozohrejeme na 200 °C. Krok 2: Očistené zemiaky umyjeme. Prekrájame na mesiačiky a necháme odkvapkať. Surové zemiaky dáme na pečiaci papier, dobre osolíme a dosť výdatne pokvapkáme olejom. Krok 3: Rukami premiešame, rozprestrieme a posypeme strúhankou tak, aby každý zemiak bol posypaný. Krok 4: Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme dozlatista a chrumkava zhruba 45 minút. Počas pečenia kontrolujeme.

TIP: Jak udělat, vylepšit a skladovat strouhanku

Zveřejněno 18. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhankové brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gP6D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhankové brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gP6D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Magdalenka, takto upečené zemiaky sú veľkánska mňamina :yes: V jednoduchosti je krása, stále to platí. Díky :-)

nigina: Súhlasím s tebou do bodky...:-K Vďaka za komentár!

Ferdinand 1. 9. 2016 19:04
niečo bombové....super.<3

Ferdinand: Skvelá správa!

Sbíhajá se mi na ty brambory se strouhankou sliny.Zítra musím vyzkoušet.Brambory miluji.:-K

super příloha-díky

anka: Ďakujem za záujem o recept - zemiaky počas pečenie nemiešam.
Nech sa ti darí a chutí! Želám pekný deň!

Anna Bercesova: Neregistrovaná Míla ti asi neodpovie, o tvojej otázkesa nemusí dozvedieť.
Nájdi si tu nejaký recept na úpravu zemiakov, príp. ak máte radi cesnakové ako Míla - ich upeč očistené, pokrájané, omastené a osolené, na konci do nich zamiešaj pretlačený cesnak - podľa chuti množstvo.

A tie zemiaky (brambory :) počas pečenia aj miešate?

Anna Bercesova 12. 12. 2015 09:09
Míla: Zaujal ma vas recept na zemiaky. ako ten rozetreny cesnek se soli rozmiesate? Nie je to problem? Kolko cesnaku tam davate? Znie to vyborne!

vopred dakujem za vasu radu.

Anka

beda venerabilis 2. 12. 2015 13:17
České "křupavé" se slovenskému "chrumkavé" nemůže vyrovnat.

Prečo tam musí byt strúhanka?, kvoli čomu, ved sa pekne chutne opečú len posolené, omastené a posypané rascou.

Valika: Bože to je otazka? Asi proto,že to je tak v receptu. :-):-O

Pavla: :-D:-D:-D

Sheilinka::yes::-K

Kamarádka mi poslala tento recept, tak jsem je dnes vyzkoušela a musím uznat, že je to jednoduchý, rychlý a moc dobrý recept. Díky.:-p

Na masť v pekáčiku nakrájam umyté zemiaky v šupke (kolieska, mesiačiky), jemne osolím, okmínujem, nakrájam cesnek, položím na plátky nakrájanú slaninku a upečiem do makka. Po upečení zasypem nastrúhaným balkánskym syrom. Zapíjame mliekom, zakysankou, kefírom...:-p

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy 17. 10. 2015 11:03
Se "strouhankovými brambory" jsem se seznámil již 1967 v Severním Irsku (County Down),pouze s tím rozdílem, že Irové je někdy namáčeli ještě do rozkvrdlaných vajec a teprve potom je sypali strouhankou. Jednalo se o součást irske snídaně: Ham and Eggs, majonéza, "strouhankové brambory" a English Breakfast Tea. V County Down me to ohromně chutnalo. Když jsem se posléze vrátil do Prahy a udělal si onu "irish breakfast" k snídani, měl jsem dojem, že mi to urve žaludek...

vypadá to výborně, ještě před strouhankou je zkusím vyválet v česneku. :-p

Tématické fráze:
strohankove brambory, úprava brambor, stouhankové brambory, recepty na úpravu brambor, chrumkave brambory, recepty brambory, úprava brambor recepty, top recepty z brambor, brambory ve strouhance, strouhankové recepty, strouhankový řízek, grilovani pro vela hosti, recepty s brambory, strouhankové brambory na plechu, recept velrybi maso, brambory se strouhankou, strouhankové bramburky, brambory posypané strouhankou, recept na úpravu brambor, strouhankove křupavé brambory

Suroviny:
brambory, sůl, olej, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu