Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek

Když jsou Velikonoce přede dveřmi, je ideální čas oprášit formu na beránka. V každé rodině se peče tato tradiční velikonoční dobrota trochu jinak. Pokud stále nemáte ten pravý recept, zkuste tuto klasiku z třeného těsta.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

31. 3. 2009 12:10

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 756 kJ / 3 288 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky134,64 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 606 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy442,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 4. 2009 09:53

Víte. U nás se beránek vždycky dělal, hlavně kvůli dětem. Seli jsme zrní a do porostu ho dávali a obložili jsme ho vajíčky, jak vařenými, tak čokoládovými ve staniolu a i s polévanými malými vajíčky z cukru. Ale vždy byl problém. Beránek se dal den před velikonočními svátky a na svátky se jedl(bylo to třeba,aby neztvrdl). A jak do něho. NO ZEZEDU. Tak jsme udělali invalidu. Zprvu různě jsme zakamuflovali jeho ztrátu zadku, což bylo jen na chviličku. A postupně (po kratičké době) to vypadalo blbě. A tak jsme řekli DOST !. Již nebudeme mrzačit beránky. To samé s vařenými vajíčky, které se stále pak nabízeli a dělalo se možné i nemožné z nich, až všm lezli z krku. Udělá se miska se vzrostlím obilím, umělými a čokoládovými a cukrovými vajíčky a pomláskou a šmitec. A ostatní jako je mazanec, vanočka a biskupský chlebíček je bokem a nic nás nezlobí.Vajíček uvaříme tak 5-6 a dost. Ale je jistě na každým, jak si to udělá. Ale recept těsta je jistě moc dobrý a já mu dávám +bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2009 16:59

barboro, každá trouba peče jinak, tak jestli ti to pomůže, tak snad by to mohlo být tak plus mínus stejné, udělej si tady toho a to ostatní, ty stupně trouby si přečti tady.;-)http://www.toprecepty.cz/recept/4267-velikonocni-b...

barbora

31. 3. 2009 15:54

:yes:chtela jsem pect beranka ale neni napsane kolik teplota trouba na pul az 3-4 hodiny?:-//

Jikotka Jikotka

31. 3. 2009 14:43

Trochu jiný úhel pohledu,ale jinak je moc hezký,chtělo to opravdu pocukrovat:yes::-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2009 14:35

anete, ale dobré to je;-), možná, kdyby byl pocukrovaný, bylo by to lepší, ale jinak ti moc hezky vylezl z formy.:yes:

Paprika Paprika

31. 3. 2009 13:55

Vypadá normálně - já mím stejnou formu.;-)

anete anete

31. 3. 2009 13:43

:-O fakt:-? ;-( chudák beránek

vybusna vybusna

31. 3. 2009 13:27

:-*...aneta dufam, ze sme ta neznechutili

já25

31. 3. 2009 13:25

Ten beránek, vypadá spíš jako lasička :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční beránek velikonoční beránek recept recept na velikonočního beránka beránek recept beránek recepty velikonocni beranek recept velikonoční beránek velikonoční beránek recepty velikonoční beránek biskupský recepty na velikonocniho beranka velikonoční beránek top recepty recept na beránka beránek velikonoční velikonoční recepty na beránka top recepty velikonocni beranek velikonocniberanek jak vyklopit velikonočního beránka jak se peče velikonoční beránek recept beranek kdy vyklopit beranka

Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, šťáva citronová, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxOv