Gnocchi s tymiánovým máslem
Pokud milujete gnocchi a rádi byste si připravili domácí, místo těch chlazených z obchodu, máme pro vás velmi podrobný recept na gnocchi s tymiánovým máslem. Jakmile totiž jednou ochutnáte ty domácí, po těch v obchodě už nikdy nesáhnete.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 317 kJ / 2 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,77 g |
| Tuky | 181,34 g |
| Vláknina | 22,15 g |
| Cholesterol | 730 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,09 g |
| Sacharidy | 201,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory propícháme vidličkou a dáme je do mikrovlnné trouby nejvyšší stupeň na cca 8 - 10 minut (záleží na mikrovlnné troubě). V polovině vaření doporučuji zjistit, jak hodně jsou ještě syrové (nejlépe asi zapíchnutím vidličky).
Krok 2: Brambory můžeme také zabalit do alobalu a péct v troubě 50 minut na 175 °C.
Krok 3: Po uvaření necháme brambory vychladnout, abychom s nimi mohli manipulovat.
Krok 4: Zchladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme vejce a sůl. Postupně přidáváme mouku a mícháme. Je možné, že budeme muset přidat více mouky, vždy záleží na konzistenci. Těsto se nesmí moc lepit, ale zase nesmí být moc tuhé.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 5 částí a z každé z nich vyválíme na mírně pomoučněném válce dlouhý, úzký váleček, široký asi 2 cm.
Krok 6: Váleček těsta rozkrájíme na kousky široké asi 2 cm.
Krok 7: Pokud chceme, můžeme gnocchi ještě ozdobit, třeba vidličkou, kterou lehce vmáčkneme do těsta.
Krok 8: Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a osolíme ji.
Krok 9: Gnocchi v ní postupně uvaříme, asi v 5 dávkách.
Krok 10: Vaříme asi 5 - 7 minut, respektive dokud nevyplavou na povrch. Poté je sběračkou vyjmeme a dáme do mísy.
Krok 11: Na malé pánvi nebo v malém hrnci rozpustíme máslo a přidáme tymián. Nevaříme, jen necháme prohřát, aby tymián uvolnil svou chuť a vůni.
Krok 12: Gnocchi smícháme s tymiánovým máslem, podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 13: Podáváme posypané parmazánem.
Zveřejněno 7. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s tymiánovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRpY
Moje poznámka
Gnocchi s tymiánovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRpY
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 7 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 3 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 3 hodinami
Květákové placičky
Valis před 4 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 5 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 6 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 6 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 7 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty s gnocchi,
gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě,
gnocchi s tymiánem,
gnocchi na na másle,
gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě,
těstoviny s masem a vajíčkem v mikrovlné troubě,
gnocchi,
po uvareni cerne brabory,
gnocchi 1 porce
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
parmazán,
máslo,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)