Rajčatový salát s vejci a medvědím česnekem

Suroviny 2 porce

300 g rajčat
150 g bílé papriky
20 g medvědího česneku
sůl
pepř mletý
3 vařená vejce
50 g majonézy
10 g dijonské hořčice
10 g kvalitního kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Umytá a vychladlá rajčata a papriky zbavené semínek pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájený medvědí česnek. Osolíme, opepříme a promícháme. Oloupaná vejce pokrájíme na menší kusy a opatrně, abychom je moc nerozbili (jíme i očima), je vložíme do salátu.

  2. Z majonézy, hořčice a kečupu vymícháme dip, kterým pokapeme hotový salát a můžeme podávat. Je-li třeba, můžeme dip naředit, lžící láku z okurek či feferonek.

Poznámka od kuchařky

Pro obměnu můžeme papriku nahradit plátky salátové okurky nebo ředkvičkami.

Komentáře k receptu Rajčatový salát s vejci a medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.