Pšeničnožitný chléb

Slané pečivo Doba přípravy: 3 hod 2 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 3 hod 2 názory

Suroviny 1 bochník

500 g hladké mouky
500 g žitné mouky
650 g teplejší vody
3 lžičky soli
2 lžíce řepného sirupu
1,5 lžičky sušeného aktivního droždí
1 lžíce celého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2 hodiny kynout.

  2. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený pult a vytvarujeme z něj kuličku. Kuličku vložíme do moukou vysypané ošatky na chleba (bannetonu), přikryté vlhkou utěrkou a necháme dalších 40 minut kynout.

  3. Předehřejeme si 10 min troubu na nejvyšší možnou teplotu. Vyklopíme těsto z ošatky na předehřátý plech a do trouby nastříkáme trochu vody. Rychle ji zavřeme a chléb pečeme 45 minut na nejnižším patře trouby.

Komentáře k receptu Pšeničnožitný chléb

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádherný chlebík:yes::-D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    nádhernej chlebík :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na pšenično žitný chléb psenicnozitný chleba do trouby recept na chleba pšenično žitný chléb recept domácí pšeničnožitný chléb recept na domácí chleba z pšeničnožitné mouky chléb z pšeničnožitné mouky chléb pšenično žitný recepty recept na výborný pšeničnožitný chleba kvásek z pšeničnožitné bez mouky recept na pečení chleba z pšeničnožitné mouky farmářsky pšenično žitný chléb domaci.chleba.psenicnozitny dmaci.chleb.psenicnozitny pečení chleba z psenicnozitne mouky pšeničnožitný chléb ecept recept pšenično žitny chleba chleb recept pšenično žitný domaci chleb z pšeničnožitné mouky psenicnozitny domaci chleb