Proteinový cheesecake s brusinkami

Evadeva Kuchařka: Evadeva

Doba přípravy: 70 min 20 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 3 názory

Suroviny

Korpus:
200 g jemných ovesných vloček
100 g sušených brusinek
100 g kešu ořechů přírodních
100 g nízkotučného bílého jogurtu
Náplň:
600 g nízkotučného krémového sýru (5% tuku)
200 g Šmakoun Brusinka & Goji
4 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžičky stevie v prášku
1 lžička mletého kardamonu
Vrchní vrstva:
250 g kysané smetany 14% tuku
200 g Šmakoun Brusinka & Goji
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky rozmixujeme s kešu ořechy nahrubo. Smícháme s jogurtem a ovesnými vločkami do hustější hmoty, kterou rozprostřeme na dno kulaté pečící formy vyložené pečícím papírem (26 cm).

  2. V mixéru našleháme 4 celá vejce do husté pěny spolu se stevií, jedlou sodou, vanilkovým cukrem a kardamonem. Po lžících do směsi zašleháme krémový sýr a nakonec zlehka vmícháme na jemno nastrouhaný Šmakoun Brusinka&Goji.

  3. Směs nalijeme na připravený korpus, zakryjeme alobalem a dáme péct do rozehřáté trouby na 165°C asi na 40-50 minut. V závěru můžeme alobal sundat.

  4. Kysanou smetanu smícháme s tenké nudličky nastrouhaným Šmakoun Brusinka&Goji. Rozprostřeme na již upečený dort a dáme zapéct na dalších asi 15 minut.

  5. Pak už jen necháme dobře vychladit a rozkrájíme na 20 kousků. Podáváme ozdobené lístkem máty a datlovým sirupem.

Poznámka

Tato verze cheesecaku je dle tradičního receptu ze dvou vrstev krému, ale je obohacená o bílkoviny a zároveň má nízký obsah tuků (z toho navíc zdravé tuky z ořechů) a obsahuje minium jednoduchých cukrů.

V 1 porci je 10 g bílkovin, 15 g sacharidů, 7,3 g tuku a celkem 168 kcal.

https://www.facebook.com/alchemyofcookingTipy:

* Korpus může být i bez ořechů anebo naopak do něj můžete také přidat koření jako je kardanom, badyán nebo skořice.

* Náplň může být i z tvarohu, případně lze přidat i trochu jogurtu nebo zakysané smetany.

* Šmakoun můžete nastrouhat dle libosti na jemno či nahrubo, podle libosti. Je možné jej také rozmixovat a vytvořit tak zcela hladkou hmotu.

* Osladit je možné jakkoliv jste zvyklí, ale je dobré vědět, že se to úplně krásně upeče i bez cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Proteinový cheesecake s brusinkami

Tématické fráze: proteinový zakusek kardanom makový cheesecake proženy proteinový koláč korpus proteinovy korpus cheesecake s vlockami proteinove zakusky recept proteinovy krem recept šmakoun cheesecake cheesecake recept proženy proteinové zakusek cheesecake tvarohu a s brusinkami smakoun fitnes koláč cheesecake proteinové zákusky proteinovy korpus recept šmakoun rozmixovat šmakoun brusinka s goji recept proteinový zákusky cheesecake alobal proteinový koláč s jogurtem