 
		
Celerové nočky 2 x jinak
Netradiční přílohu v podobě celerových nočku připravíte během chvilky a určitě si pochutnáte. Můžete je uvařit nebo upéct a získáte tak z jednoho těsta hned dva rozdílné recepty. Věřte, že celer, bylinky a parmazán spolu neskutečně ladí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 320 kJ / 1 033 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,98 g | 
| Tuky | 59,56 g | 
| Vláknina | 8,25 g | 
| Cholesterol | 412 mg | 
| Sodík | 194 mg | 
| Sůl | 0,41 g | 
| Sacharidy | 95,03 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Smícháme celer, mouku, vejce, máslo, olej a koření a zpracujeme hladké, tužší těsto. Podle potřeby přidáme mouku. Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme jej na přibližně stejné kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky.
	Krok 2: Nočky vaříme v osolené vodě asi 5 minut.
	Krok 3: Podle velikosti je použijeme jako knedlíčky do polévky nebo jako přílohu, třeba k omáčce nebo špenátu.
	Krok 4: Druhá varianta je, že kuličku vidličkou zploštíme a usmažíme na oleji do křupava. Hotové nočky položíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
	Krok 5: Můžeme je podávat posypané parmazánem nebo taky jako přílohu k omáčce. Jsou hodně křupavé a pro milovníky celeru.
Zveřejněno 18. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Celerové nočky 2 x jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nj07
Moje poznámka
					 
				
Celerové nočky 2 x jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nj07
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 10 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 12 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 13 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 14 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 14 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							celerové recepty, 
						
						
							celerové recept, 
						
						
							celerove noky, 
						
						
							recepty z celeru, 
						
						
							celerove knedlicky se špenátem, 
						
						
							celerove gnoci, 
						
						
							celerové knedlíčky
						
					
						Suroviny:
						
							celer, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							bylinky, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							parmazán
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
	 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
Komentáře (13)