Opluskance
Opluskance jsou tradičním sladkým pokrmem ze Slovácka. Jde o jakousi podobu halušek z polohrubé mouky, které uvaříme ve vodě a při servírování je doplníme pikantními povidly a mákem. Samozřejmě nesmíme zapomenout na jejich polití rozpuštěným máslem.
Postup přípravy
Krok 1: Z vejce, mouky, soli a mléka umícháme polotuhé těsto.
Krok 2: Buď přes haluškovač nebo vykrajováním malou lžičkou zaváříme do vřící osolené vody maličké nočky.
Krok 3: Když vyplavou, jsou hotové a scedíme je.
Krok 4: Na talíři do nich vmícháme povidla, posypeme je mletým mákem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opluskance
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mx33
Moje poznámka
Opluskance
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mx33
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
zasmurany regiment,
ušmouraný regiment,
pekařská bída,
pupáčky,
pupáky s mákem,
opekance- pupáky recept,
pupáčky s jablky,
kuchařka tradičních pokrmů na slovácku-recepty,
pekařská bída s jablky,
slovenské pupáčky,
pupáky recepty,
slovacko recept s makem,
pupacky s mákem,
pupáky recept,
josefina havlínová,
popluskance,
ušmouraný,
recept zašmúraný regiment,
pupáky s mákem recept,
pupáky z z polohrubé mouky
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
mléko,
povidla švestková,
mák mletý,
máslo
Komentáře (31)
cathleen:
cathleen:
1974andrea: Andri, asi ano. Noků i nočků potkávám hodně druhů, liší se jen v drobnostech nebo (jako tady) v příloze. Ale moc dobré jsou pokaždé
spagetka: pokud je opravdu znáš, mrzí mě, že sem pro nás nepřidáš spíš tahle stará, jednoduchá jídla...než pokrmy se spoustou druhů koření (často se chuťově bijícího), podlité vínem, které asi udělá málokdo.
V jednoduchosti je krása
cathleen: díky za připomenutí tuhle variantu jsem nedělala už hooodně dlouho, stejně ty staré recepty jsou nej...
K receptu nejsou žádné komentáře.