Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

Máte chuť na čerstvé rohlíky a nemáte moc času? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte upéct tyto křupavé a měkké rohlíky, které budete mít s kynutím a pečením do jedné hodiny na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 1. 2016 15:23

Suroviny pro 12 kusů

12 kusů

Nutriční hodnoty

Energie6 860 kJ / 1 640 kcal
Bílkoviny52,98 g
Tuky31,33 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 3,30 g
Sůl8,23 g
Sacharidy280,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to rýchlovka (úplne presný čas som nestopovala), naozaj odpadá dlhé miesenie a čakanie na vykysnutie. Rohlíky sú chrumkavé, znútra mäkké, chutné. Kto nevyskúša, neuverí.

Pôvodne som pridala recept na 350 g múky, cesto bolo relatívne mäkké a horšie sa s ním pracovalo. Recept som upravila na 360 g múky, postup ostáva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

12. 5. 2020 19:24

Holky, ste skvelé všetky. Mám radosť, že sa vám darí. A Dajda to svojím výskumom a experimentovaním doviedla do dokonalosti. Mám zlepšenú náladu.:-K

Frantiska Frantiska

12. 5. 2020 17:55

Upečeno, tentokrát s vodou ( příště zkusím s mlékem) a zapomněla jsem je před vložením do trouby potřít. Asi přestanu kupovat rohlíky :)

Dajda Dajda

12. 5. 2020 17:10

Zdenka1: Já mám ráda rozpečené jakékoliv pečivo, pokud není čerstvé a křupavé. Takže i plátky chleba strkám od třetího dne (pokud vydrží) ráno do topinkovače. :-O Takhle lze "oživit" také pečivo nebo plátky chleba, které uschováte pro případ nouze do mrazáku. Tyhle rohlíčky se přímo nabízejí - daly by se dobře upéci do bleda, pak uschovat v mrazáku a po vyjmutí nahřát do křupava.

Zdenka1

12. 5. 2020 16:57

cathleen: no já jsem nepočítala s tím, že zůstanou křupavé navždy:-D. Naopak mě překvapilo, že byly i druhý den dobré, na rozdíl od těch kupovaných, které bývají gumové.

Dajda: díky za prima nápad:yes:, příště využiju <3:-K

Dajda Dajda

12. 5. 2020 11:42

Zdenka1: Stačí nechat pár bledších a ráno je dát na chvíli do rozehřáté trouby nebo nad rozehřátý topinkovač https://www.mall.cz/topinkovace/sencor-sts-6051gr?..., pokud ho máte, a budou znovu křupavé. Lze je ještě potřít vodou. Podstatné však je to, že jsou vláčné a nestane se z nich cosi gumového! :-D

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 5. 2020 11:24

Zdenka1: svou křupavost ztrácí všechno pečivo už během nkolika hodin, s tím nic nenaděláme. :-8

Zdenka1

12. 5. 2020 11:12

Rohlíky jsem udělala včera k večeři. Rychlé a moc dobré. Ráno jsme je dojídali. Křupavé již nebyly, přesto zůstaly vláčné a chutné.<3:yes:

Dajda Dajda

11. 5. 2020 12:30

cathleen: Já už se častým opakováním naučila rohlíky tak rychle, že by mi snad bulky daly víc práce! 12 rohlíků mám rozválených a smotaných za pár minut. S vázáním uzlíků nebo pletením housek je to horší - jsou sice moc pěkné na pohled, ale práce mi jde mnohem pomaleji - taže rohlíky vyhrávají na celé čáře!

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 5. 2020 11:56

zizala: snacha je zase dělá jako raženky - jen maličké bulky, šup-šup narazit a hned s nimi na plech. Tenhle úžasný recept miluje celá naše rodina <3

zizala zizala (moderátorka)

11. 5. 2020 08:25

Dajda: Taky mě tyhle rohlíky vždycky zachrání, když dojde pečivo a potřebuju ho honem. Mám recept připnutý na ledničce, abych ho nemusela hledat. Nedávno jsem z něj dělala jen bulky, ani na válení rohlíků nebyl čas. Poslední 2 byly měkké ještě 3. den :yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

10. 5. 2020 19:14

Dajda: si skvelá!

Dajda Dajda

10. 5. 2020 19:10

Tyhle báječné rohlíčky se staly hitem mé koro-kuchyně. :yes: Ani nevím, kolikrát jsem je pekla. Je tu sice spousta jiných lákavých receptů na rohlíky nebo housky (dalším z mých oblíbených jsou Bibinčiny Babiččiny startovací žemličky https://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-s... - jsou taky výborné, ale přece jen dají více práce a k upletení uzlíků a kynutí těsta je potřeba trochu více času), ale já nakonec vždycky udělám v poslední době ty Tvoje - už je to rutina: 360 - 250 - 25 - 25. Nicméně experimentuju s materiálem a obměňuju ho. Už jsem psala o přidávání celozrnné mouky, dnes jsem zaměnila mléko pivem a máslo sádlem, jen na povrchu jsem hotové rohlíčky potřela mlékem. Výsledek byl <3, skvělé, křupavé, uvnitř nadýchané, prostě jedním slovem báječné. :yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

3. 5. 2020 17:04

SilviaD: vďaka. :-K

SilviaD SilviaD

3. 5. 2020 16:50

Rohlíčky sú naozaj chutné. Mne chutia aj na druhý deň ohriate na horúcej platni.:-)

magdalenka magdalenka

29. 4. 2020 16:37

cathleen: som poctená! :-K

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: rychlé domácí rohlíky rychlé rohlíky recept na rychlé rohlíky bleskové rohlíky rychlé rohlíky recept rychly recept na rohliky rychlé domácí pečivo rychly rohliky rychle pecivo rychlé rohlíčky domaci rohliky jednoduchy jednoduché rohlíky recept na rohlíky domaci rohliky rychle nekysnute rohliky rychle rychlý rohlík domácí rychlé rohlíky rohliky rychle recept rohliky rychle rychle domácí rohlíčky

Suroviny: mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, sůl, cukr, máslo, mléko, mouka

TopRecepty.cz

Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EmAK