Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 026 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,01 g |
Tuky | 8,37 g |
Vláknina | 13,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 31,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Luštěniny namočíme na alespoň půl hodiny do studené vody. Poté vodu vyměníme za čerstvou, přidáme olej, kurkumu a sůl a luštěniny uvaříme doměkka.
Krok 2: Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby nám po uvaření luštěnin vznikla hustá kaše a žádná voda nepřebývala.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a restujeme asi 45 sekund, až začnou semínka praskat.
Krok 4: Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a restujeme přibližně další minutu.
Krok 5: Dále přisypeme kari lístky a drobně nakrájené chilli papričky a restujeme ještě asi minutu. Všechny suroviny by se měly rozvonět, ale nesmí se připálit.
Krok 6: Poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme, až zprůhlední a začne chytat první zlatavý nádech.
Krok 7: Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a restujeme, až než se zcela rozvaří a začnou se oddělovat kapky oleje.
Krok 8: Poté vmícháme uvařené luštěniny, koření garam masala a cukr. Podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením.
Krok 9: Prohřejeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 5. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dal tadka (indická luštěninová kaše)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjpO
Moje poznámka
Dal tadka (indická luštěninová kaše)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjpO
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
luštěninová kaše,
mung dal recept,
hrachová kaše po indický,
dal,
dál - kaše z luštěnin,
mung dal recepty,
mungo fazole,
tarka dal recept,
matar dal khichdi,
hrachová kaše po indicku,
mung dal,
fazole mungo po indicku,
luštěninová indická jídla,
indicke jidlo dal makhani bez masa,
kaše z luštěnin,
indické kaše,
dhal tadka,
recept na mung dal,
lusteninova kase recept,
mungdal recepty
Suroviny:
hrách toor dal,
kurkuma,
olej,
sůl,
olej,
římský kmín mletý,
semínka hořčičná černá,
chilli paprika čerstvá zelená,
chilli paprika čerstvá,
listy kari čerstvé,
česnek,
zázvor,
cibule,
rajče,
koření garam masala,
sůl,
koření chilli,
cukr
Komentáře (1)