Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 745 kJ / 1 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,11 g |
| Tuky | 40,87 g |
| Vláknina | 30,07 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 6,69 g |
| Sůl | 16,80 g |
| Sacharidy | 119,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve věštím hrnci uvaříme zelné plátky v osolené vodě, olozime na sací kuchyňský papír (papertowels) and necháme oschnout.
Krok 2: Mezitím na hlubší pány rozpálíme 1 lžíci oleje přidáme cibulku a necháme že sklovatět. Snížíme teplotu, přidáme maso, česnek, paprika, pepř, salátové koření a 1/2 hrnku vývaru a necháme dusit, za občasného míchání, aby maso získalo hnědou barvu.
Krok 3: Přidáme mraženou zeleninu a podusíme než zelenina mírně změkne. Masovou směs scedíme do misky, ale stavu zachováme.
Krok 4: Kazdy zelný latén opatrně nařízneme ve stonku, abychom ho mohli rozložit, ale nerozpůlili na dvě části.
Krok 5: Zelné plátky naplníme masovou směsi, začínáme nikoli uprostřed, ale na jednom konci, abychom mohli opatrně srolovat plátky do ruliček. Rulickyudelame tak, že postranní konce přehneme přes maso a poté podlouhlé strany plátků srolujeme. Zajistíme niti na vaření, já používám zubní nit bez příchutí, dobře drží a snadno se sundává po dokončení.
Krok 6: Zbytkem oleje vymažeme pečicí formu, naskládáme do ní plátky těsně vedle sebe, zalijeme zbylou šťávou z masové směsi a zbytkem vývaru a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 20-25 minut. Občasné můžeme závitky polévat šťávou, aby se nepřipalovaly.
Krok 7: Podávala jsem s pečenými brambory a zelenivym zalatem. Zelné plátky jsem ještě posypala dušenou mrkví.
Zveřejněno 9. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnxk
Moje poznámka
Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnxk
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 14 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 21 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 7 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 7 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 9 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 9 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 9 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 10 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
závitky z hovězího masa,
závitky s hovězím masem a zelím,
zelné závitky s mletým hovězím masem,
zelný závitek s hovězího masa,
zelný hovězí závitek,
zelné listy s hovězím masem,
co s vařenými brambory recept,
zelnacka recept z hovezim
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
směs zeleninová mražená,
česnek práškový,
paprika sušená sladká,
olej,
koření salátové,
sůl,
pepř mletý,
vývar hovězí,
zelí bílé hlávkové,
brambory,
zelí bílé hlávkové,
paprika čerstvá červená,
okurka čerstvá,
cibulky sterilované,
mrkev
Komentáře (1)