Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky s hořčicí

Chuťově bohatá omáčka z vepřové plece a hořčice. Možná vás překvapí, že stačí jen pár surovin a přesto si skvěle pochutnáte. Doplněná rýží nebo knedlíkem bude skvělá. Připravte si ji, určitě nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

24. 2. 2016 15:39

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 775 kJ / 902 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky31,58 g
Vláknina14,72 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 628 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy43,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V tlakovém hrnci bude maso měkké za 30 minut.

Někdy přidám 2 dl světlého piva před dušením.

Mám jednu šikovnou vychytávku, večer nakrájím maso na kostky, trochu osolím, opepřím, kápnu trochu oleje, promíchám a nechám v lednici do druhého dne. Minimálně o 15 minut to zkrátí dušení masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

25. 2. 2016 16:18

Hanysska:
No, "masox" používám. Sice občas, ale rád:-8 Někdy ho dám do základu, jindy rozpuštěný ve vodě. Ale že by to chutnalo pokaždé jinak, tak to jsem nepostřehl:-O
(recepty si běžně neukládám, ale tento uložím a příležitostně uvařím vedle sebe stejná jídla s masoxem tak i tak...);-)

Hanysska

25. 2. 2016 15:50

Petra:vepřové kostky se fakt na plátky ani v celku dělat nedají. Jinak s tou solí máš asi pravdu, ale masox má úplně jinou chuť když ho dáš hned do základu, pokud se rozpustí ve vodě, (je jedno v jakém množství) a pak se přidá do vaření, tak se to jídlo opravdu jíst nedá.:-)

Petra

25. 2. 2016 11:25

jarda to řekl za mě (šlo o tu vodu). Btw: kdyby k receptu nebyla fotka, tak člověk ani neví zda maso na plátky, na kostičky nebo nedejbože vcelku :)) Jinak s tou vychytávkou moc nesouhlasím, solit maso den předem... vytáhne to z masa šťávu. o masoxu nemluvím, ten pohřbí všechna jídla, ale to je každého věc ;-)

casino casino

24. 2. 2016 23:02

jarda Kadic:
Taky maso na guláš restuji (víceméně ze zvyku), je to lepší na barvu omáčky, ale na výslednou chuť, či dokonce šťavnatost masa jak se leckdy zdůrazňuje, to vliv nemá ;-)

jarda Kadic jarda Kadic

24. 2. 2016 21:21

casino:Restovat,či nerestovat,to je otázka.....já restuji,ale měl jsem známého,Maďara,ten naházel do hrnce cibuli zároveň s masem,zasypal paprikou........:-O;-);-)a jeho guláše z tech samých surovin,co mám já,byly....no něco:yes::yes::yes:

casino casino

24. 2. 2016 19:15

jarda Kadic:
Já to pochopil tak, že Petře se zdá zbytečné restování masa.
No a s tím by se dalo i souhlasit ;-) (podle foto předpokládám, že maso nebylo restované v celku)

Hanysska

24. 2. 2016 18:59

Tak jsem ten postup upravila, jinak podlévám průběžně, aby se to nepřipálilo.

Lenunka Lenunka

24. 2. 2016 18:40

tak maso si sice pustí trochu šťávy, ale ne tolik, aby to 10 min probublávalo, trochu podlít to chce hned po zarestování:-)

jarda Kadic jarda Kadic

24. 2. 2016 17:27

Hanysska:Petra má pravdu.Přečti si celý postup znovu.Bez přidání tekutiny totiž nic probublávat nebude,jen se to připálí.Vodu přidáváš totiž až po 10 minutách.
Ale tu "vychytávku" zkusim:yes:

Hanysska

24. 2. 2016 17:07

Petra:Proč podivný postup?:-O

Petra

24. 2. 2016 15:57

Co je to za podivný postup:-?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: veprove kostky na horcici vepřové na hořčici veprove kostky vepřové maso na hořčici vepřové kostky recept vepřove kostky s hořčici vepřové kostky recepty veprove na hortici vepřové s hořcicí vepřové kostky v hořčici maso na hořčici veprove na. horcici vepřové na kostky recept na veprove kostky vepřové s rýži hořčice cibule vepřové maso v horcicove omáčka vepřove v kostky maso na hořčicí ve stávě vepřové na hořčice vepřové kostky v hořčicové omáčce

Suroviny: plec vepřová, cibule, paprika sušená sladká, hořčice plnotučná, vývar masový, olej, mouka hladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vepřové kostky s hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vv88