Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frenštátské škračky

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 4. 2009 17:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 502 kJ / 1 554 kcal
Bílkoviny139,30 g
Tuky63,68 g
Vláknina22,96 g
Cholesterol 3,78 g
Sodík 894 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy99,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Frenštátské škračky jsou regionální zaležitostí, na jídelním lístku je najdete v restauracích na lašsku i valašsku.

Dnešní škračky jsem si vylepšil na nudličky nakrájenou šunkou, která mi zůstala od snídaně a v základní receptuře taky nenajdete majoránku v játře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

2. 5. 2009 13:57

Měli jsme dnes k obědu a musím dát bodík,je to velmi dobré jídlo :-p:-p:-p,budu je dělat častěji:yes::yes::yes:Jedna porce zbyla ,tak ji vyfotím až přijdeme ze zahrady;-):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 4. 2009 15:30

No, Jeníčku, máš recht:-D nafocené jsem to měla:-)), ale víš, nezapamatovala jsem si to slovo-škračky, je to fakt originál název ve Frenštátě a říkala jsem si, bože, zauzluje se mi huba z toho a neměla jsem po ruce tužku, abych si to napsala, ale aspoň vím, že je to výborné jídlo!;-)

mirca75 mirca75

27. 4. 2009 13:59

Jendo1:-)tak to vypadá velmi ale velmi chutně a šťavnatě.Já jatýrka ráda:-p(moje rodinka už míň:-()ale stejně jim to jednou(v jejich slabé chvilce)udělám k večeři a nebudu se jich ptát;-).Šoupu do oblíbených a nezapomenu na ně;-):-D a už se na tu chuť moc těším:-p.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

27. 4. 2009 09:14

Jendo to se mi moc líbí. Moje žena sice játra nemůže, ale já je zbožňuji ( a co ne ? ) . Chválím. Ukládám a dávám ti za recept +bodík,,./ Kdyby jsi to dal k " Šumavské cmundě" měl bych to pěkně pohromadě- to bych ti byl vděčný /:yes:

Jenda1 Jenda1

26. 4. 2009 22:21

Jani, jaké štěstí, že jsem ty škračky dělal dnes na oběd a hned je šoupnul "ve známost", jinak by tu zítra byl recept od tebe.;-):-O
Jsem rád, že ses ozvala a děkuji všem za komentáře a bodíky.:-)):yes::yes:
Přeji všem krásnou dobrou noc.:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 4. 2009 21:55

Tak Jeníčku, právě jsme se vrátili po 3 dnech z Frenštátu, byla jsem na srazu a tohle jsme měli včera na večeři!! Takže máš plusíka!;-):yes::yes:

Bibinka Bibinka

26. 4. 2009 20:35

Jendo, jestli on to ve Frenštátě nevymyslil nějaký pan Škračka viď?:-D:-)) Mimo jiné jsem tam byla na tom obřím můstku a pak jsme jeli na týden ke známým do Beskyd na chalupu, bylo tam nádherně a rostlo tolik hub!!!Jéééé, já už se na ně tak těším:-!

pipre pipre

26. 4. 2009 20:09

Jendo, fantastická pochoutka! Dala jsem si podobnou kdysi v restauraci u nás na Valašsku, ale pouze já, rodinka vnitřnosti nejí, ale díky za připomenutí, určitě si to udělám - jen pro sebe. Dělám něco podobného, ale s osmahnutými okořeněnými masovými nudličkami nebo hotové minutkové maso zapečené mezi dva tenké placky. Někde se tomu říká "řízek Ondráš" Dávám bodík!:-p:yes::yes:

Jenda1 Jenda1

26. 4. 2009 19:21

Jani, to je vše, co jsem našel.:-( Škračky

Speciálně připravená játra s vajíčky a cibulí.;-)
Existují ještě valašské škračky a ty se dělají z vepřové játry.:-)

Bibinka Bibinka

26. 4. 2009 18:52

Jendo, já už nic neříkám, jen se divím:-Ojá totiž obdivuju chlapy, kteří dokážou vařit, improvizovat a to všechno s grácií a chutně, nemá to chybu. Jsem ale ráda, že takového doma nemám( i když v nouzi ukuchtí ledacos), to by jsme se v té kuchyni nejspíš povraždili:-D
Jendo, daly by se ty "škračky" nějak přeložit, když je to krajové jídlo:-?Mě nejde si to nějak k nějakému slovu přirovnat. Ovšem dávám bodíka-pěkný mocinky:yes:

spagetka spagetka

26. 4. 2009 18:23

Jendo -super receptík a souhlasím s kvantem majoránky :-p:-p;-);-):yes:

Jenda1 Jenda1

26. 4. 2009 17:45

Na dnešní zaslazení po škračkách jsem upekl skvělou bábovku od Bibinky a moc jsme si pochutnali.:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/4698-kokosovo-jabl...:yes::yes:

Jana Pá

26. 4. 2009 17:39

:-p:-D:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: valašské skřačky regionální recepty minutkové pokrmy jatrove škračky valašská cmunda bramborové škračky receptury studených pokrmů online játrové škračky po valašsku valašské játrové škračky valašská kuchyně recepty valašské bramborové placky valašské pokrmy vepřové škračky lašska omacka recept bramborove placky s jatrou frenštanske skračky z vepřovych jater frenštátská játra škračky na bramboráku špízy z jatrou recepty kuřecí po lašsku

Suroviny: brambory, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, majoránka, mouka hladká, vejce, mléko, sádlo, játra kuřecí, cibule, pepř mletý, kmín drcený, sůl, vejce, sádlo

TopRecepty.cz

Frenštátské škračky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8M7