Voňavý rýžový koláč
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 592 kJ / 5 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,02 g |
Tuky | 228,48 g |
Vláknina | 17,97 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 858 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 704,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve máslem vymažeme rozkládací dortovou formu o průměru 28 cm.
Krok 2: Na křehké těsto utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, mouku, vanilkovou esenci, citronovou kůru a žloutky. Nejlépe to jde rukou. Až směs vypadá jako hrubá drobenka, přidáme vodu nebo mléko a prohněteme, až těsto drží tvar. S hnětením se to ovšem nesmí přehnat, těsto má být lehce drobivé a křehké. Proto se nesnažte o elasticitu. Zabalte je do folie či mikrotenového sáčku a nechejte alespoň na hodinu odpočinout v chladničce. Chlazení je v tomto receptu důležité.
Krok 3: Po vytažení z lednice těsto rozválejte a vložte do formy. Povytáhněte těsto až ke krajům. Předehřejte troubu na 180°C a pečte korpus lehce do zlatava, trvá to asi 12 minut. Vyjměte formu z trouby a zesilte ji na 200°C.
Krok 4: Na přípravu náplně vezměte vyšší kastrol nejlépe se silnějším dnem. Rozpusťte máslo a přihoďte k němu zrníčka ze dvou vanilkových lusků a pomerančovou kůru a chvilku prosmahněte (dokud nezačne krásně a lákavě vonět).
Krok 5: Pak přisypte rýži s cukrem, promíchejte a nalijte víno. Míchejte a až se odvaří, přilívejte po naběračkách mléko, vždy rýži jemně míchejte a počkejte s další várkou mléka až co se ta první vstřebá. Rýže nebude zcela měkká - dojde v troubě. Nechte kaši chvilku chladnout a pak vmíchejte vejce.
Krok 6: Hotový rýžový puding navršte na předpečený korpus, zaprašte moučkovým cukrem a vložte do trouby asi na dvacet minut, dokud nezezlátne. Hotový chutná nejlépe s créme fraiche a posypaný kůrou z citronu či pomeranče (pomeranč je lepší).
Zveřejněno 28. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý rýžový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ROK
Moje poznámka
Voňavý rýžový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ROK
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 9 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 11 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 14 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 14 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 14 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 14 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 14 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 15 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 15 hodinami
Tématické fráze:
rýžový koláč,
koláč z rýžové mouky,
rýžové koláčky,
ryzovy kolac recept,
sladký rýžový koláč,
rýžový puding,
rýžové těsto,
rýžové koláčky recept,
vonave a krehke kure recept,
rýžový korpus,
rýžová mouka recepty,
rýžový koláček,
rýžové koláče,
voňavé a křehké kuře,
rýžový pudink recept,
koláč z rýže,
recept na ryzovy kolac,
kolac ryze,
rýžová mouka recept,
korpus na ryzovy kolac
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
žloutek,
citron,
esence vanilková,
rýže,
cukr písek,
máslo,
lusk vanilkový,
pomeranče,
mléko plnotučné,
víno bílé,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (3)