Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 321 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,76 g |
Tuky | 76,03 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 131 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 108,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.
Krok 2: Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme do kastrolu. Osolíme, dáme špetku kmínu. Do druhého kastrolu dáme půl pytlíku mražených fazolových lusků. Osolíme, hodíme trošku pepře. Marinovanou krkovičku dáme do pekáčku a pečeme cca hodinu a půl na 180°C za pravidelného podlévání výpekem a pivem.
Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut. Krok 3: Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme.
Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.
Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut. Krok 3: Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme.
Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.
Zveřejněno 21. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní krkovička s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NMz
Moje poznámka
Pivní krkovička s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NMz
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 16 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 2 minutami
Segedínský guláš
Fitulka před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 2 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 3 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 3 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 11 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 11 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 14 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 15 hodinami
Tématické fráze:
krkovice s fazolkami,
krkovička s fazolkami,
krkovice s fazolkama,
pečené plátky krkovice s fazolkami,
krkovicka s fazolemi,
nalozena krkovice s fazolkami,
krkovicka na pepři na fazolových lusků,
krkovice s fazokama,
naložená krkovice,
fazole recept,
krkovička na kmíně,
krkovička s fazolkama,
krkovička na pepři,
krkovice s fazokami,
krkovice s fazolkami recept,
krkovičky s fazolkami
Suroviny:
krkovice vepřová,
lusky fazolové mražené,
smetana,
máslo,
mouka,
brambory,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
pepř mletý,
kmín drcený,
pivo světlé,
olej,
sůl
Komentáře (2)