Dýňová polévka s meduňkou

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 4 porce Polévky 1 názor

32

Suroviny

900-1000 g dýně hokaido
1 cibule
2-3 stroužky česneku
čerstvá meduňka
zakysaná smetana (tvaroh)
drcený kmín
olej
sůl
pepř
máslo
krutony
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli.

  2. Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalejte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.

  3. Když je dýně měkká, rozmixujte jí tyčový mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla.

  4. Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.

Poznámka

http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňová polévka s meduňkou

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo