Dýňová polévka s meduňkou

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne Kuchařka: CesnekAcibuleZ…

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 1 názor

Suroviny

900-1000 g dýně hokaido
1 cibule
2-3 stroužky česneku
čerstvá meduňka
zakysaná smetana (tvaroh)
drcený kmín
olej
sůl
pepř
máslo
krutony
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli.

  2. Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalejte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.

  3. Když je dýně měkká, rozmixujte jí tyčový mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla.

  4. Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňová polévka s meduňkou

Tématické fráze: dýňová polévka

Zapomněl/a jsem heslo