Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina koprová omáčka

Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

18. 6. 2016 17:49

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 417 kJ / 2 251 kcal
Bílkoviny72,78 g
Tuky166,78 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 714 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy114,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle České kuchařky Miloše Štěpničky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

11. 3. 2024 10:14

sanstefan: není snadné odhadnout, protože my koprovku milujeme :-8 Ale počítejte s přibližně 5 porcemi ;-)

sanstefan

9. 3. 2024 10:00

Prosím, kolik je to asi porcí? Vařím pro 2 lidi, takže max 4 porce a 1,5 litra mléka mi přijde moc. Poslední koprovka se mi nepovedla, takže bych rád recept vyzkoušel.

cathleen cathleen

15. 5. 2023 09:01

Eviks33: díky :-K

Eviks33 Eviks33

12. 5. 2023 13:29

Vynikající recept a skvělá chuť <3

Eja57 Eja57

26. 8. 2020 19:35

srettka: ty žloutky vyzkoušej, to je teprve ta babiččina koprovka, dělám stejně...různé "dietní" koprovky jsou podle mne nesmysl, stejně jako "dietní" svíčková na smetaně...dám si třeba malou porci a ne každý týden, ale POCHUTNÁM si.....

srettka

26. 8. 2020 14:41

cathleen: Tak to opravdu chci vyzkoušet, protože koprovku zrovna miluju. A není to tak dlouho, co jsem o ni mluvila s plnou pusou slin:-D

cathleen cathleen

26. 8. 2020 14:07

Marie Svarcova, srettka: děláme ji podle pana Štěpničky už pár let, je opravdu výborná. Ty žloutky omáčku ještě zahustí a dodají jí jemnost i pěknou barvu navíc - však je zkus přidat ;-) (a já ráda vyzkouším tvou radu s octem).

srettka

26. 8. 2020 13:04

Dělám podobně, jen ty žloutky jsem tam nikdy nedávala. Ale asi to vyzkouším, jestli to ještě nevylepší i tak výtečnou chuť. Všem koprovkařům dobrou chuť:-):yes:
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 8. 2020 12:58

:yes::yes:<3 přesně tak ji dělám už 50 let , je skvělá ani maso nemusím mít. :-K

Drobek Drobek

19. 6. 2016 16:39

Koprovku tuze rádi, ovšem variantu s masem.:-p

mika59 mika59

19. 6. 2016 13:37

Vypadá skvěle.a určitě i tak chutná..:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprovka z mléka koprovka recept koprovka babicina koprovka recepty koprovka babiččiny recepty koprová omáčka babiččina koprová omáčka koprovka s masem babičina koprová omáčka koprovka s hovězím masem recept koprovka koprovka s těstovinami koprovka s mlékem koprovka bez mleka priprava koprovky příprava koprovka recept na koprovku koprovka ze šlehačky babičina omáčka recept kprovka

Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, šlehačka, žloutek, sůl, vývar masový, cukr, ocet, kopr

TopRecepty.cz

Babiččina koprová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JxO2