Květáková polévka s chutí Itálie

Eliza Kuchařka:

Polévky 18 názorů

58

Suroviny

1/4 hlávky květáku
vývar nebo voda a bylinková kostka
200 ml mléka
3 lžíce bazalkového pesta
50 g strouhaného parmazánu nebo jiného chuťově výrazného italského sýra
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák nakrájíme nadrobno a dáme vařit do malého množství osolené směsi vývaru a mléka, do kterého jsme přidali bazalkové pesto.

  2. Když květák změkne, přidáme strouhaný italský sýr, pepř a sůl a vše rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém.

  3. Při podávání můžeme zdobit povařenými růžičkami květáku, osmaženou slaninou, zelenou cibulkou nebo čerstvou pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květáková polévka s chutí Itálie

  • kucharka kucharka

    Bazalkové pesto vařím dost často v hráškové polévce a nikdy nezhořklo. Zato už jsem několikrát vyhodila květák, který byl hořký. Stává se to u květáku z obchodu, ze zahrádky nikdy hořký není. Ale čím to je, nevím.

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    Voní krásně,už se na ní těšíííím...:-8:-p:-p

    Odpovědět

  • Daisy Daisy

    Marta psala, že je to kalorická bomba, mně to naopak vůbec nepřipadá. Je tam mléko ne smetana, není to zahušťované jíškou, žádné máslo ani mouka....mně to právě přijde jako výborná varianta nekalorické polévky, nebo se pletu? ;-)

    Odpovědět

  • Daisy Daisy

    Tak to je jedna z nejlepších polévek, jakou jsem kdy jedla :-p;-)Neměla vůbec chybu a je vynikající, každému doporučuji. Určitě jsem ji nedělala na posledy:yes::yes: Díky za super recept :-)

    Odpovědět

  • salmi salmi

    já dneska vařila pro moji finskou rodinku (také jsem místo mléka použila smetanu) a všechny 3 dětičky snědly bez odmlouvání celý talíř, což je u nového jídla téměř zázrak, moc chutnala i mně a finské mamce, takže hodnotím velkým PLUS!!!:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásná polévečka:-K:-K:yes::yes:
    s chutí bych si dala jednu porcičku:-p;-):-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Eli, výborná byla :-), musela jsem se spokojit se zakrytým dnem talíře (to víš, kalorická bomba a ještě navíc večer :-8), takže jsem každou lžíci polévky naplácala na všechny chuťové pohárky a náležitě vychutnala :-p. Jinak většinou píšu o tom, jak chutnalo manželovi a dětem, z jejich (ne)spokojenosti pramení moje recenze, ale sebe také neošidím :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Marti, těší mě, že chutnalo manželovi, ale jestli chutnalo tobě - o tom nepíšeš nic ;-). Takže buď to není tvůj "šálek polévky", nebo jsi vařila, aniž ochutnala... A smetánka je lepší, to je jisté...:-p

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak jsem konečně sebrala odvahu a uvařila jí dnes manželovi k večeři (už jsem tedy musela, protože jsem chodila do lednice ochutnávat parmezán a hrozilo, že bych kvůli nedostatku sýra musela přeplánovat jídelníček :-D:-8), moc dobrá zajímavá polévka :-p. Místo mléka jsem použila smetanu na vaření a pesta jsem dala trochu méně. Manžel byl spokojenej, bodík už letí :yes:, jo a nefotila jsem, byla v kuchyni při tomto zamračeném počasí nějak brzo tma :-/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dobrý nápad:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, moc pěkné a určitě dobré, vyzkouším:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, nejsi sama, já jsem také úchyl na hezké nádobí...:-)
    Když nemáš ponorný mixér, tak to dej do takového toho stojacího na koktejly...nebo do sítka a rúčo propasírovat :-*.
    Marti, je dobrá především díky tomu parmazánu...;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, ty chytrá:-( to je fakt nááádherná polévka a ještě hezčí talíř. Mám debilní fóbii, nebo mánii? Na talíře a nádobí vůbec. No, ale co jsem to chtěla,co, když nemám ten ponorný mixér, tak asi normální mixér, co? Eli, jám hlad a to je fakt hnus v tady tuhle pokročilou dobu:-//:-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tuhle polívečku musím určitě vyzkoušet už jen ze zvědavosti, zajímá mě, co s ní udělá pesto :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo