Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zázvorový sirup

Zázvor má skvělé hřejivé i protizánětlivé účinky, proto je hojně používaný v zimě, kdy řádí všelijaké virózy. Připravte si do zásoby domácí zázvorový sirup, který dále můžete použít do horkého čaje. Pochutnáte si a zaženete všechny bacily!

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min + 24 hodin louhování

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, + 24 hodin louhování)

30. 10. 2016 10:29

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

woman woman

6. 11. 2016 20:37

fifik: :-) Tak to mne moc těší, jsem ráda, že chutná. "Na zdraví!"

fifik

6. 11. 2016 14:14

Právě jsem dokončila a je moc dobrý...jen cukru jsem dala asi 750 g....děkuji,děkuji,děkuji.....:yes::-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2016 00:37

:-O:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

nanny

31. 10. 2016 19:36

woman: :-)dekuji za pripomenuti.ale moje kamaradka je lekarnice a mam od ni informace ohledne vedlejsich ucinku.Davkovani zazvoru neni nijak omezeno,pouze ve vysokych davkach je velmi silny a ostry,coz muze vyvolat vedlejsi ucinky ,jako je nevolnost.Rovnez by ho nemeli uzivat lide s e srdecnimi problemy a diabetici.
Ale je antibakterialni a protizanetlivy.Takze se muze denne pouzivat 5g.Ale samozrejme pokud jsme zdravi muzeme kolik chceme.
Preji prekrasny vecer:-)

sedlakantonin

31. 10. 2016 17:53

Zázvorový sirup můžete také sterilizovat a vydrží do nekonečna.Já dávám teplotu na 80 ´C , 10 minut to stačí .Je výborný.

woman woman

31. 10. 2016 17:03

nanny: Já jen připomínám, abyste to případně nepřehnali, on je totiž také silným afrodisiakem.:-)

nanny

31. 10. 2016 16:54

<3super urcite vyzkousim,zazvor se muze jist a pit denne v jakem koliv mnozstvi,je opravdu strasne zdravy:-K:-K:yes::yes::yes:

woman woman

31. 10. 2016 16:30

cecilka: Dobrý den, nevím přesně, na co se ptáte, protože zázvor se strouhá celý i se slupkou, pak se scedí a vaří se sirup, takže toho odpadu - již vyvařeného - tedy k nepoužití je minimum.

cecilka

31. 10. 2016 15:45

:yes:, zázvor užívam ako náhradu za kadejaké chemolieky pri prechladnutí, chrípke a pod., no robím si z neho iba čaj a tzv. odpad=to čo ostane po nastrúhaní, zjem, hoci je to nie práve na <3. Čo mám robiť s ostatkami pri výrobe sirupu?
Ďakujem za odpoveď.

ivulinka ivulinka

30. 10. 2016 21:48

Určitě to bude dobré pitíčko:yes:

woman woman

30. 10. 2016 17:50

Je vařený, je tam C, skladuji v lednici, u nás vydrží nejdéle měsíc, hodně používám v kuchyni studené i při pečení.

savlinka savlinka

30. 10. 2016 17:36

A jak dlouho vydrží v ledničce,když se nesteriluje děkuji:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zázvorový sirup domácí sirup domaci sirupy zázvorový sirup recept recept zázvorový sirup domácí sirupy recepty zázvorový sirup bez vaření recepty na domaci sirupy zázvorový sirup s citronem recept zázvorový sirup s citronem zázvorový sirup recept bez vaření recept na zázvorový sirup domaci sirup recept zázvorový sirup bez cukru citronovo zázvorový sirup recept na domaci sirup top recepty zázvorový sirup zázvor recepty zázvorový sirup s kyselinou citronovou konzervant do sirupu

Suroviny: zázvor, voda, citron bio, cukr krupice, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Domácí zázvorový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9w5