Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 821 kJ / 4 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,11 g |
Tuky | 242,30 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 631 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 561,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience na těsto (měkké máslo) smícháme v misce a vypracujeme tuhé těsto.
Krok 2: Z těsta lžičkou vykrajujeme malé noky, které vaříme v hrnci s mírně osolenou vodou. Jakmile noky vyplavou, vyjmeme je z vody a dáme do větší misky.
Krok 3: Noky pokapeme rozpuštěným máslem, přimícháme povidla a cukr s mákem.
Zveřejněno 20. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ušubraný regiment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgAq
Moje poznámka
Ušubraný regiment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgAq
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 4 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 5 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 5 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 6 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 6 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 6 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 6 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 7 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
dochuceni mletého maku,
mák dochuceni,
noky s povidlím a máslem,
dochucení máku
Suroviny:
vejce,
mléko,
máslo,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
sůl,
mák mletý,
cukr moučkový,
povidla švestková,
máslo
Komentáře (3)