Vejce Benedikt z kuchyně Honzy Musila (Blesk Vaše recepty)

Ivace64 Kuchařka:

Ostatní 12 názorů

58

Suroviny

2 pšeničné bulky
2 vejce
4 plátky šunky
sůl
pepř
1,5 PL octa
4 plátky sýra s pepřem
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme povařit vodu s octem, dovnitř ponoříme sběračku a do ní postupně vyklepneme jedno vejce po druhém a vaříme na mírném ohni tak, aby bílek ztuhl a žloutek uvnitř zůstal tekutý.

  2. Bulky rozřízneme, na řezu opečeme, přidáme plátky šunky, okapaná vejce a nakonec plátky sýra s pepřem (výborné jsou plátky čedaru) a necháme krátce pod rozpáleným grilem, až se sýr roztaví. Zdobíme rukolou.

Poznámka

Recept je z "Blesk - Vaše recepty" a je z Domácí kuchyně Honzy Musila (slovo po slovu, není to můj vymyšlený recept).. Takto to bylo napsáno a takto jsem to celé udělala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vejce Benedikt z kuchyně Honzy Musila (Blesk Vaše recepty)

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Nechybi nejake to vejce? 4 platky sunky, 4 platky sejra, 4 pulky zemle a jenom dve vejce? Preci nedam 2 pulky zemle na sebe a nekousnu, to ten zloutek bude vsude jen ne v hube.

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    1974andrea:
    Pro mne příjemná změna. Dnes jsem měl tenhle malý oběd a olizoval jsem se až za ušiskama.:-):-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    zizala: Koukám, že vejci něco chybí a něco přebývá. V Blesku bych asi nehledala originál recepty, ale když to tak dělá Honza Musil, je to jeho inovace ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ivace64: Nemusíš mi psát zvlášť, stačilo mi přečíst, co jsi psala casinovi :-p Po uvedení zdroje nejsou ta vejce ani o chlup více Benedikt :-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    zizala: máš tam fotku i recept z Blesku - Vaše recepty od Honzy Musila, nebylo to žádné alibi, bylo to pro vysvětlení ,proč jsem použila ten název,

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    casino: díky, doplnila jsem zdroj po komentáři žížaly ,přidala jsem i foto z Blesku + recept z Blesku

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Simona Skolakova: Já ne, vím, co jsou vejce Benedikt i ta Skotská ;-)

    casino: Jenomže původně v receptu nebylo o zdroji ani slovo. Info spolu se změnou názvu bylo doplněno až po mém komentáři, asi jako alibi :-8

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, na 1. pohled, když zavřete jedno oko, tak to vypadá trochu jako Vejce Benedikt :-p
    No, na 2. pohled tam absentuje holandská omáčka:no:
    No, na 3. pohled je to z Blesku, tak proč se račte podivovat, he:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    zizala:a nespletly jsme si to se Skotskými vejci???Já myslím,že ano;-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    zizala: recept je z Blesku- Vaše recepty pod tímto názvem.. :-K od Honzy Musila

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Až na to, že tohle nejsou vejce Benedikt.

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo