Rychlé palačinky se špenátem

Bellite Kuchařka:

Doba přípravy: půl hodiny PT0H30M 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

21

Suroviny

půl litru mléka
hladká mouka
3 vejce
špenát
sůl
česnek
sýr
olivový olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do půl litru mléka rozklepneme dvě vejce a za stálého míchání přisypáváme mouku, dokud těsto nezhoustne. Přidáme sůl.

  2. Než začneme vytvářet palačinky, připravíme si špenát. Můžete použít čerstvý, ale já použila klasický mražený. Do menšího hrnce vložíme celou kostku mraženého špenátu a necháme povolit (pokud se vám špenát při rozmražování připaluje, můžete do hrnce přilít trošku vody). Když špenát povolí, přidáme sůl, prolisovaný česnek dle chuti a vejce (pokud jste přidali do hrnce vodu nebo se vám špenát zdá příliš vodnatý, za stálého míchání přidáme trošku hladké mouky). Hotový špenát dáme stranou a pustíme se do strouhání sýru.

  3. Když máme sýr i špenát připravený, pustíme se do palačinek. Na mělkou pánev nalijeme trošku olivového oleje a sběračkou nalijeme tenkou vrstvu těsta. Osmažíme do zlatova z obou stran a pokládáme na připravený talíř. Doprostřed palačinky dáme po celé délce špenát a zabalíme. Navrch posypeme sýrem a můžeme podávat.

Poznámka

Když nevíte co na rychlovku vymyslet k večeři, toto jídlo určitě neurazí, tedy alespoň u nás doma ho máme rádi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé palačinky se špenátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo