Plněná a pečená kuřecí stehna

Merylas Kuchařka: Merylas

4 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
30 - 40 g bílého pečiva - staršího ale vláčného
50 g tvrdého sýra
25 g medvědího česneku nebo jiných bylinek - dle chuti
70 ml mléka - dle potřeby i víc
sůl
30 g másla
2 lžičky sezamu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Housku nebo rohlík nakrájíme na drobné kostičky, přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájený medvědí česnek, nepatrně přisolíme, zvlhčíme mlékem dle potřeby a vše smícháme. S mlékem opatrně, pečivo nerozmočíme. Pokud máme větší porce kuřecích stehen, tak nádivky uděláme trošku více. Já měla spíš menší.

  2. Kuřecí stehna zespodu nařízneme podél stehenní kosti, tu v kloubu zlomíme a odstraníme - viz.foto. Přebytečnou kůži ponecháme. Na vykostěné a připravené kuřecí stehna dáme kopečky připravené nádivky, maso pod ní jemně osolíme. Pak pomocí dvou kovových jehel maso sepneme, přiměřeně osolíme i na povchu a dáme do pekáčku. Stehna posypeme sezamem a mezi jednotlivé porce přidáme plátky másla. Do pekáčku dáme trochu vody, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. V polovině pečení víko odstraníme. Povrch přeléváme nebo potíráme výpekem, používám silikonovou mašlovačku.

  3. Po upečení odstraníme jehly, maso šikmo překrojíme a podáváme s vařenými brambory, nebo raději s bramborovou kaší.

Poznámka

Na pečení tohoto pokrmu jsem použila remosku.

Kdo chce, může si kuřecí maso okořenit dle svých zvyklostí. Nebo třeba taky upéct na cibuli a slanině. Já jsem tady chtěla mít jen jemnou chuť masa a nádivky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plněná a pečená kuřecí stehna

  • maiva maiva

    Měli jsme nedávno, přidávala jsem anglickou do nádivky.Taky jsem zkoušela nádivku pod kůži , bylo dobré. Sezam jsem neměla.Chutné, a moc pěkná fotka:-K:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    magdalenka: Díky za pochvalu a komentář.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Perfektné! :-K Ja som raz plnila stehno tak, že som kožu zvliekla a pretiahla bez narezania. Bola akoby rubom nahore, spojené na tej dlhšej kosti. Mäso s kosťou ostalo bez kože, to som obalila slaninou.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Lenunka: Ono jak se říká, zvyk je železná košile. :-) Prozatím spíš vždy vykostím a z kostí a případných odřezků mám trochu vývaru. A děkuji. :-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    já teď poslední dobou plním kuře tak, že nádivku cpu pod kůžičku místo dovnitř, maso je pak krásně šťavnaté, tohle vypadá taky prudce jedle :-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená stehna plněná kuřecí stehna s medvědího česneku recept pečené kuřecí stehna plněná

Zapomněl/a jsem heslo